Skip to main content
Asiatiske kyllingnudler
Asiatiske kyllingnudler

Asiatiske kyllingnudler

med chiliolje og fersk koriander

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Gluten
Soya
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder: Hvete, Gluten)

8 g

Ga-Laksa

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Gluten, Soya)

1 stk

Paprika

250 ml

Kokosmelk

1 g

Chiliflak

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

1 pose

Koriander

1 stk

Gulrot

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

300 g

Strimlet kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 dl

Vann (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier882 kcal
Energi (kj)3691 kj
Fett40.5 g
Mettet fett21.8 g
Karbohydrater71.7 g
Sukker14.2 g
Fiber8.5 g
Protein52 g
Natrium7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp en kjele med saltet vann. 

Kok nudler i 1-2 min, eller til møre. 

Hell av vannet og skyll nudler under kaldt vann. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

Forbered grønnsaker
2

Skjær paprika i 1 cm strimler. 

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver. 

Finhakk eller press hvitløk.

Lag chiliolje
3

Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål. Sett til side. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek kylling og grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kylling, gulrot, rødløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 2-3 min, eller til lett brunet. 

Tilsett paprika og Ga-laksa, rør godt og stek videre i 30 sek.

Lag laksa
5

Tilsett soyasaus, kokosmelk og vann [1 dl | 2 dl], og rør godt. La putre i 1-2 min, eller til sausen har tyknet og kyllingen er gjennomstekt. 

Rett før servering, rør inn nudler og smak til med en klype salt og pepper. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett kyllingnudler i dype tallerkener. 

Plukk korianderblader og strø over. 

Topp med litt chiliolje og peanøtter.