Denne oppskriften på en sprø nuddelsalat med gulrot, reddiker, pak choi og kansende peanøtter er en sikker vinner. Salaten får en god smak av honning- og ingefærdressing, ponzusaus, mynte og koriander. Tilbehøret i dag er portobello som stekes med asiatisk woksaus. Denne retten er perfekt på en dag hvor vårsolen titter frem.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Portobello
1 stk
Gulrot
½ stk
Pak choi
1 stk
Vårløk
1 pose
Mynte & koriander
40 g
Peanøtter
75 g
Reddiker
150 g
Fullkornsnudler
(InneholderHvete, Gluten)37.5 g
Asiatisk woksaus
(InneholderHvete, Gluten, Sulfitter, Sesam, Soya)50 g
Honning- og ingefærdressing
(InneholderSennep)15 ml
Ponzudressing
(InneholderHvete, Gluten, Sulfitter, Soya)75 g
Rødkål
1 ss
Olivenolje (steg 1)
Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Skjær portobello i tykke skiver. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek portobello under omrøring i 6-7 min, til gylne. Krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Vannet i kjelen skal gjerne være like salt som sjøvann.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm staver. Skjær reddiker og pak choi [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær vårløk i skiver. Grovhakk peanøtter og koriander. Plukk og grovhakk mynteblader.
Tilsett nudler i kjelen med kokene vann og kok i 1-2 min, til myke. Hell av vannet og skyll nudler under kaldt vann*.
Ta stekepannen av varmen og bland inn asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P].
Bland nudler, honning- og ingefærdressing, ponzudressing og en klype salt* og pepper* i en stor skål. Tilsett alle grønnsakene, rødkål, peanøtter og mynte og koriander (spar litt til pynt). Bland forsiktig sammen. TIPS: Server urtene ved siden av hvis ikke alle liker dem.
Anrett nuddelsalat i dype tallerkener og topp med glasert portobello (sørg for å få all sausen med). Pynt med resterende mynte og koriander.