Unn deg en rask og smaksrik middag med vår asiatiske rekewok. Reker, sjampinjong og pak choi får godgjøre seg i en herlig saus med chili, hvitløk asiatisk woksaus og soyasaus. Vi blander woken med nudler og topper med peanøtter, og så er maten ferdig!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
½ g
Chiliflak
150 g
Udonnudler, tørkede
20 g
Saltede peanøtter
75 g
Asiatisk woksaus
25 ml
Soyasaus
150 g
Kongereker
1 stk
Pak choi
200 g
Sjampinjong
1 dl
Spart nudelvann
¼ ts
Salt til reker
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok nudler i 4-6 min, til myke.
Spar litt nudelvann i en kopp. Hell av resten og skyll nudler.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, grovhakk sjampinjong.
Grovhakk pak choi.
Finhakk eller press hvitløk.
Krydre reker med en klype salt.
Varm opp olivenolje i stekepanne på middels høy varme.
Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matte i midten.
Tilsett hvitløk og chiliflak i stekepannen og bland godt.
Tilsett sopp og stek i 2-3 min, til myke.
Tilsett pak choi og stek i ytterligere 1-2 min.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Rør inn asiatisk woksaus og soyasaus. Krydre med salt og en klype pepper.
Tilsett nudler og nudelvann. Bland godt.
TIPS: Tilsett mer vann hvis det ser tørt ut.
Anrett rekewok med nudler i dype tallerkener.
Topp med peanøtter.