Aprikos- og balsamicoglasert andebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aprikos- og balsamicoglasert andebryst

Aprikos- og balsamicoglasert andebryst

med potet- og knollsellerigrateng og salat

Det er ingen grunn til å spare andemiddagen til nyttårsaften, for det er vel så godt resten av året! Vi steker andebryst, og topper det med en spennende aprikosglaze laget med balsamico og rødvinssaus. Som tilbehør kan vi fristen med ostegratinert potet- og knollsellerigrateng og en frisk og grønn reddiksalat.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Sennep
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Knollselleri

(Inneholder: Selleri)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder: Sennep)

8 g

Kyllingbuljong

500 g

Poteter

75 g

Reddiker

2 stk

Hvitløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

60 g

Salatblanding

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

340 g

Andebryst, sous vide

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Smør til glaze

2 ss

Vann til glaze

½ ts

Salt til glaze

½ ts

Sukker til glaze

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier970 kcal
Energi (kj)4059 kj
Fett56.5 g
Mettet fett24.8 g
Karbohydrater70.1 g
Sukker20.5 g
Protein45.5 g
Natrium817.8 mg

Framgangsmåte

Kok potet og knollselleri
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Ta andebryst ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. 

Skrell knollseleri og skjær i 1/2 cm tykke halvmåner.

Skjær potet (uskrelt) i 1/2 cm tykke skiver.

Kok potet og knollselleri i 8-10 min, eller til myke og nesten gjennomkokte. Hell vannet av kjelen.

Stek andebryst
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Pisk sammen matfløte, hvitløk, kyllingbuljong, salt og en klype pepper i en liten skål.

Skjær et sikksakkmønster på skinnsiden av andebrystet. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med en stor klype salt.

Legg med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne og sett på høy varme. Stek i 3 min, til skinnet er gyllent og sprøtt.

Senk til middels varme, og stek i 1 min, til gjennomvarm.

TIPS: Andebrystet blir ekstra sprøtt av å starte stekeprosessen i en kald panne.

Forbered grønnsaker
3

Skjær reddiker i tynne skiver.

Skyll salatblanding.

Lag potetgrateng
4

Tilsett fløteblandingen i kjelen med kokt potet og knollselleri, og rør godt.

Hell alt over i en ildfast form. Bre blandingen utover i et jevnt lag. Strø over finrevet ost.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til potet og knollselleri er gjennomkokte og osten er gyllen.

Lag aprikosglaze
5

I mellomtiden, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett aprikoschutney, balsamico, vann, salt, sukker og rødvinssaus. La småkoke i 2-3 min, eller til gjennomvarmt og noe tyknet.

Bland salatblanding, reddiker, olivenolje og salt i en stor skål rett før servering.

Server
6

La potetgratengen svalne før servering.

Skjær andebryst i skiver.

Anrett potetgrateng, salat og andebryst på tallerkener.

Øs saus over andebryst.