
Amerikansk Sloppy Joe
med rødkålslaw og ovnsbakte potetbåter
“Sloppy Joe“ er en amerikansk baguette-aktig rett med kjøttdeig og løk. I dag skal vi lage en ekte Sloppy Joe med kjøttdeig, løk, rødkål og hjemmelagde pommes frites til! Dette blir garantert en ny favoritt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
½ stk
Vårløk
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
75 g
Rødkål
250 g
Kjøttdeig av storfe
6 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
Ikke inkludert i matkassen din
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
2 ss
Ketchup (steg 4)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Krydre med en klype salt og pepper, drypp over en skvett olivenolje og bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

I mellomtiden, skjær vårløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Bland majones, vann [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett rødkål og bland godt.

Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig med en klype salt i 4-5 min, til brunet.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Tilsett ketchup [2 ss | 4 ss], sennep [1/2 pakke, 2P], worcestersaus og vann [1 ss | 2 ss] under omrøring.
La putre i 1 min, til lett tyknet. Smak til med salt og pepper.
Ta stekepannen av varmen og sett til side under lokk frem til servering.

Plasser burgerbrød direkte på rist i ovnen når potetene har 4 min igjen av tiden i ovnen. Bak i 3-4 min, til gjennomvarme.

Skjær burgerbrød i to.
Fyll burger med kjøttdeig og topp med rødkålslaw.
Strø over vårløk og lukk burgerbrødet.
Server pommes frites og resterende rødkålslaw ved siden av.