topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk 'mac and cheese'

Amerikansk 'mac and cheese'

med portobello og trøffelpangratatto

Mac and cheese er noe mange forbinder med det amerikanske kjøkkenet, og i dag er dagen hele familien skal få nyte denne lekre osteretten. Vi starter med å koke pasta, deretter lager vi en sprø pangratatto som toppes med trøffelolje. Videre lager vi en velbalansert saus med sopp, ost og sennep og til sist en frisk tomatsalat med vinaigrette.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Sennep
Selleri
Egg
Sulfitter
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

30 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

100 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 g

Portobello

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

8 ml

Trøffelolje

1 stk

Hvitløk

60 g

Salatblanding

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Cherrytomater

15 g

Pistasjnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1074 kcal
Energi (kj)4495 kj
Fett62.8 g
Mettet fett31.9 g
Karbohydrater86.2 g
Sukker11.5 g
Protein39.7 g
Natrium440.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Lag pangratatto
2

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist panko i 3-4 min, eller til gyllen og sprø.

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk. 

Fjern fra varmen og rør inn hvitløk. Krydre med en klype salt og pepper. 

Sett til side i en skål. 

Stek sopp
3

Skjær sopp i tynne skiver.

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. 

Krydre med en klype salt og sett til side på en tallerken. 

Lag vinaigrette og salat
4

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Skjær cherrytomater i to.

Bland balsamico, halvparten av sennep, olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. 

Rett før servering, bland salatblanding og cherrytomater med vinaigrette.

Lag saus
5

Vask pannen. Varm opp på middels varme.

Tilsett creme fraiche, gouda, halvparten av finrevet ost, grønnsaksbuljong, resterende sennep, pastavann og en stor klype pepper.

La putre under omrøring i 1-2 min, til osten smelter.

Bland inn pasta og sopp. Krydre med en klype salt. Fjern fra varmen.

Rett før servering, rør trøffelolje og resterende finrevet ost sammen med pangrattato.

TIPS: Tilsett litt vann om sausen føles for tykk.

Server
6

Anrett 'mac n cheese' i skåler.

Strø over trøffelpangratatto.

Server salat i skåler på siden og topp med pistasjnøtter.