En meksikansk klassiker som hele familien kommer til å elske. Chili con carne med svarte bønner, hakkede tomater, rødløk og Tex-Mex-krydder. Serveres med sprø tortillachips, mild mozzarella, sterk jalapeno og en kremet srirachadressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
½ stk
Rødløk
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
½ boks
Tomatpure
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Hvitløksflørt
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Skjær halvparten av jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver og finhakk resten. Skyll svarte bønner under kaldt vann i en sil. TIPS: Fjern frøene fra jalapeñoen hvis du ønsker en mindre sterk rett.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Tilsett kjøttdeig, Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Stek under omrøring i 5-7 min, til gyllen og gjennomstek. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett hakkede tomater, finhakket jalapeño, svarte bønner, kjøttbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. Bland godt.
La putre under lokk i 8-10 min. Ta kjelen av varmen. Smak til med salt og pepper.
Bland yoghurt og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett chili con carne i dype tallerkener. Topp med srirachadressing, revet mozzarella og jalapeñoskiver. Server tortillachips ved siden av.