Skip to main content
Potet- og purresuppe med sprø vegetarbiter
Potet- og purresuppe med sprø vegetarbiter

Potet- og purresuppe med sprø vegetarbiter

med fersk rosmarinfocaccia

Potet- og purreløksuppe er en ordentlig klassiker som passer perfekt på kaldere dager. Vi piffer opp klassikeren med sprøstekte vegetarbiter og serverer suppen med nystekt rosmarinkrydret focaccia.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Bygg
Egg
Soya
Melk
Sennep
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Pizzadeig

1 stk

Rosmarin

250 g

Bakepotet

1 stk

Gulrot

1 stk

Purre

240 g

Pulled beans

150 ml

Matfløte

12 g

Grov sennep

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Bladpersille

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olje til focaccia

¼ ts

Salt til focaccia

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

Vann til suppe

Salt til suppe

¼ ts

Salt til vegetarprotein

Næringsinnhold

Kalorier1232 kcal
Energi (kj)5157 kj
Fett50 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater143 g
Sukker19.6 g
Fiber10 g
Protein55.6 g
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Forbered focaccia
1

Forvarm ovnen til 250°C/240°C (varmluft). 

La pizzadeig hvile på kjøkkenbenken i 10 min før tilberdelse. Da blir den lettere å jobbe med.

Pensle en ildfast form med olivenolje.

Legg pizzadeig over i den ildfaste formen, press den ut i kantene og la hvile i 1 min.

Plukk og grovhakk rosmarinblad.

TIPS: Smør fingrene dine med litt olivenolje. Da blir det lettere å jobbe med pizzadeigen.

Ovnsbak focaccia
2

Etter 1 min, snu deigen og press den ut i kantene igjen.

Lag små groper i deigen med fingrene.

Krydre med en stor klype salt og strø over rosmarin.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, skrell og skjær potet, pastinakk og gulrot i 1 cm store biter.

Halver og skjær purre i tynne skiver.

Lag suppe
4

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek purre og rotfrukter med salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til de mykner.

Tilsett matfløte, vann, grønnsaksbuljong, sennep, salt og en klype pepper. La småkoke i 3-4 min, eller til grønnsakene er myke.

Stek pulled beans
5

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek pulled beans med salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til brunet. Legg over på en tallerken.

Finhakk persille.

Server
6

Anrett suppe i skåler.

Topp med pulled beans og persille.

Server med focaccia.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image