Tex-Mex-krydret vegetargrateng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex-krydret vegetargrateng

Tex-Mex-krydret vegetargrateng

med svarte bønner, ost og ferske urter

Denne pastagratengen vil falle i smak hos både store og små! Vi lager en fyldig saus med Tex-Mex-krydret vegetardeig, svarte bønner, mais og matfløte, før vi vender inn ferdigkokt pasta og topper det hele med ost. Nyt med et dryss ferske urter på toppen.

Allergener:
Gluten
Hvete
Bygg
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

5 g

Tex-Mex

1 stk

Løk

1 stk

Tomatpure

½ pakke

Svarte bønner

1 boks

Mais

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

50 g

Cheddar/Gouda ostemix, revet

(Inneholder Melk)

1 pose

Koriander

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Smør til steking

¼ ts

Salt til vegetarprotein

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier899 kcal
Energi (kj)3762 kj
Fett35.7 g
Mettet fett18.7 g
Karbohydrater93.9 g
Sukker17 g
Protein41 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp. Hell av resten, og legg pasta tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk løk og koriander.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Hell væske av mais.

Hell væske av svarte bønner og skyll under kaldt vann.

Stek vegetardeig
3

Smelt smør i en mellomstor ildfast stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 1-2 min, eller til myk.

Tilsett vegetardeig og salt og stek i 4-5 min, eller til lett brunet.

Lag saus
4

Tilsett matfløte, pastavann, Tex-Mex, salt og en klype pepper i stekepannen.

La småkoke under omrøring på middels varme i 2-3 min, eller til sausen tykner.

Tilsett pasta, tomatpure, mais og svarte bønner i sausen.

Ovnsbak grateng
5

Topp grateng med ost og bak i ovnen i 7-8 min, til osten er gyllen.

TIPS: Hell pastablandingen over i en ildfast form hvis du ikke har en ildfast stekepanne.

Server
6

Ta grateng ut av ovnen, og topp med vårløk og koriander.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image