Denne pastagratengen vil falle i smak hos både store og små! Vi lager en fyldig saus med Tex-Mex-krydret vegetardeig, svarte bønner, mais og matfløte, før vi vender inn ferdigkokt pasta og topper det hele med ost. Nyt med et dryss ferske urter på toppen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
5 g
Tex-Mex
1 stk
Løk
1 stk
Tomatpure
½ pakke
Svarte bønner
1 boks
Mais
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
50 g
Cheddar/Gouda ostemix, revet
(Inneholder Melk)
1 pose
Koriander
1 stk
Vårløk
1 dl
Spart pastavann
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til vegetarprotein
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp. Hell av resten, og legg pasta tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, finhakk løk og koriander.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Hell væske av mais.
Hell væske av svarte bønner og skyll under kaldt vann.
Smelt smør i en mellomstor ildfast stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 1-2 min, eller til myk.
Tilsett vegetardeig og salt og stek i 4-5 min, eller til lett brunet.
Tilsett matfløte, pastavann, Tex-Mex, salt og en klype pepper i stekepannen.
La småkoke under omrøring på middels varme i 2-3 min, eller til sausen tykner.
Tilsett pasta, tomatpure, mais og svarte bønner i sausen.
Topp grateng med ost og bak i ovnen i 7-8 min, til osten er gyllen.
TIPS: Hell pastablandingen over i en ildfast form hvis du ikke har en ildfast stekepanne.
Ta grateng ut av ovnen, og topp med vårløk og koriander.