HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekte Potetlapper
topBanner
Stekte potetlapper

Stekte potetlapper

med sprøstekt prosciutto og kålsalat

I dag skal vi lage potetlapper med revet ost, vårløk, hvitløk og purre, som tilfører masse smak og tekstur. Vi serverer potetlappene med en knasende kålsalat med valnøtter, sprøstekt prosciutto og en deilig dressing.

Tags:Barnevennlig
Allergener:MelkEggSulfitterSennepNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Bakepotet

50 g

Prosciutto

1 stk

Vårløk

1 pose

Gressløk

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

4 g

Hvitløksflørt

150 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

150 g

Kålblanding

(Kan inneholdeSelleri)

1 stk

Gulrot

20 g

Honning- og sennepsdressing

(InneholderEgg, Sulfitter, Sennep)

20 g

Valnøtter

(InneholderNøtterKan inneholdeSesam, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Hvetemel (steg 4)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier750 kcal
Energi (kj)3139 kj
Fett40.97 g
Mettet fett19.2 g
Karbohydrater72.28 g
Sukker14.4 g
Protein24.56 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet vann*. Skjær halvparten av potet (uskrellet) i 2 cm biter.

2

Kok potetbiter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett salt* [1/2 ts | 1 ts] og mos potetene med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør* og en klype salt* og pepper* om ønskelig. Dekk til med lokk og sett til side.

3

Finhakk gressløk og vårløk. Grovhakk valnøtter. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Bland halvparten av creme fraiche og halvparten av gressløken i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland kålblanding, en skvett olivenolje* og en klype salt* i en ny skål. Gni kålen til den mykner. Tilsett gulrot, valnøtter, honning- og sennepsdressing og bland godt. Sett til side frem til servering.

4

Riv resterende poteter (uskrellet) grovt og legg i et rent kjøkkenhåndkle. Klem ut mest mulig væske. Tilsett revet potet i potetmosen. Tilsett også finrevet ost, vårløk, hvitløksflørt, resterende creme fraiche og resterende gressløk. Bland godt og krydre med salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper*. Tilsett hvetemel* [3 ss | 6 ss] og bland godt.

5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek prosciutto i 3-4 min, til sprø. Sett til side på en tallerken. Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til stekepannen på middels høy varme. Form potetblandingen til 2 stk. lapper per person. Trykk dem flatere med stekespaden. Stek i 3-4 min på hver side, til gylne og sprø. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir.

6

Anrett kålsalat på tallerkener. Legg potetlapper ved siden av og topp med en klatt creme fraiche og sprøstekt prosciutto.