Skip to main content
Stekt laks i sitrus- og smørsaus

Stekt laks i sitrus- og smørsaus

med bakte reddiker og kremet sennepsdressing

4.3
(28)

Ukens fiskerett er alt annet enn kjedelig! Her har vi satt sammen en utsøkt kombinasjon av smakfulle og fargerike ingredienser. I kveld byr vi på perfekt stekt laks servert med ovnsbakte poteter og reddiker. Tilbehøret er en herlig sitron- og smørsaus og en kremet dressing med honning og sennep.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sennep
Egg
Selleri
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Citrus

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

150 g

Sukkererter

1 stk

Dill

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Vårløk

150 g

Reddiker

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Smør til saus

1 dl

Vann til saus

½ ss

Mel til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier807 kcal
Energi (kj)3377 kj
Fett46.2 g
Mettet fett14.8 g
Karbohydrater63.5 g
Sukker13.2 g
Fiber9.6 g
Protein36.2 g
Kolesterol100 mg
Natrium522 mg
Potassium650.6 mg
Calcium13.8 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) båter. Skjær stilk av reddiker.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.

Når det er 10 min igjen av steketiden, legg sukkererter og reddiker på stekebrettet og bak i 8-10 min.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk sjalottløk.

Skjær sitrusfrukt i båter.

Finhakk dill.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær vårløk i tynne skiver på skrått.

Lag dressing
3

Bland creme fraiche, honning- og sennepsdressing og en klype salt og pepper i en skål.

Stek laks
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt på hver side.

Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken og sett til side.

TIPS: Laksen er ferdig når den er matt på innsiden.

Lag saus
5

La stekepannen avkjøle seg litt, tørk av og varm opp på middels varme.

Tilsett smør og sjalottløk, og stek i 1-2 min, til mykt. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.

Tilsett vann, buljong, hvetemel, en stor skvett sitrusfruktsaft og dill. Krydre med salt og en klype pepper. Kok i 3-4 min, eller til tyknet.

Server
6

Anrett grønnsaker og laks på tallerkener.

Hell saus over laks og server dressing i en skål på siden.

Pynt med vårløk.