Sørøst-asiatisk kylllinglaksa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sørøst-asiatisk kylllinglaksa

Sørøst-asiatisk kylllinglaksa

med basmatiris og kremet kokossaus

I dag lager vi en herlig sørøst-asiatisk kyllinglaksa med gulrot, pak choi, kokosmelk, karri, hvitløk, soyasaus og vår ferdige krydderblanding, som vi kaller Ga-Laksa. Vi blander laksaen med basmatiris og topper med grønn pak choi og chili.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Sterk
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Pak choi

2 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

4 g

Ga-Laksa

4 g

Curry-On

½ g

Chiliflak

150 g

Basmatiris

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

100 ml

Kokosmelk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier621 kcal
Energi (kj)2597 kj
Fett15.85 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater72.54 g
Sukker9.2 g
Protein45.84 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett basmatiris og salt* [1/2 ts |1 ts], rør godt, senk til middels lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek kylling
2

Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt*. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Skjær pak choi i 2 cm biter, adskill det grønne fra det hvite. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Press eller finhakk hvitløk.

Tilsett grønnsaker
4

Varm opp en ny skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og det hvite av pak choi i 2-3 min. Tilsett hvitløk, Ga-Laksa, Curry-on og en klype chiliflak og pepper*. Stek i 1 min. TIPS: Dropp chiliflak hvis du ikke liker sterk mat.

Tilsett kylling
5

Senk til middels varme. Tilsett kylling, kokosmelk [1/2 pakke, 2P], soyasaus og vann* [1/2 dl | 1 dl] og la putre i 2-3 min.

Server
6

Anrett ris og kyllinglaksa i dype tallerkener og pynt med det grønne av pak choi og en klype chiliflak.