HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSørøst Asiatisk Kylllinglaksa
topBanner
Sørøst-asiatisk kylllinglaksa

Sørøst-asiatisk kylllinglaksa

med basmatiris og kremet kokossaus

I dag lager vi en herlig sørøst-asiatisk kyllinglaksa med gulrot, pak choi, kokosmelk, karri, hvitløk, soyasaus og vår ferdige krydderblanding, som vi kaller Ga-Laksa. Vi blander laksaen med basmatiris og topper med grønn pak choi og chili.

Tags:Under 650 kcalRaskSterk
Allergener:glutenSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Strimlet kyllingbryst

200 g

Pak choi

2 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

4 g

Ga-Laksa

4 g

Curry-on

½ g

Chiliflak

150 g

Basmatiris

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

100 ml

Kokosmelk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier620.645 kcal
Energi (kj)2596.7788 kj
Fett15.847 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater72.5411 g
Sukker9.2 g
Protein45.842 g
Natrium0.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett basmatiris og salt* [1/2 ts |1 ts], rør godt, senk til middels lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt*. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Skjær pak choi i 2 cm biter, adskill det grønne fra det hvite. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Press eller finhakk hvitløk.

4

Varm opp en ny skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og det hvite av pak choi i 2-3 min. Tilsett hvitløk, Ga-Laksa, Curry-on og en klype chiliflak og pepper*. Stek i 1 min. TIPS: Dropp chiliflak hvis du ikke liker sterk mat.

5

Senk til middels varme. Tilsett kylling, kokosmelk [1/2 pakke, 2P], soyasaus og vann* [1/2 dl | 1 dl] og la putre i 2-3 min.

6

Anrett ris og kyllinglaksa i dype tallerkener og pynt med det grønne av pak choi og en klype chiliflak.