Vi skal lage en smakfull og kremet dillsaus med fløte, hvitløk og buljong. Torsken bakes i ovnen mens vi lager en potet- og pastinakkmos og blander en deilig liten salat med marinert fennikel og eple. Server og nyt ukens fiskemiddag!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
½ stk
Fennikel
500 g
Poteter
250 g
Torsk
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Citrus
1 stk
Eple
1 stk
Dill
1 stk
Pastinakk
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
3 ss
Melk til saus
¼ ts
Salt til mos
1 ss
Olje til dressing
½ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til steking
½ ts
Salt til saus
Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell poteter og pastinakk og skjær i 2 cm terninger. Skrell hvitløk.
Kok poteter, pastinakk og halve hvitløken i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet.
Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos godt og sett til side under lokk.
TIPS:
Skjær sitron i båter.
Halver fennikel og skjær i tynne skiver.
Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Bland olivenolje, en skvett sitronsaft, sukker, og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett fennikel og eple og bland godt. La det marinere frem til servering.
Tørk torsk lett med kjøkkenpapir.
Legg torsk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, sitronsaft og krydre med en klype salt og pepper. Stek torsk i ovnen i 12-15 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, press eller finhakk resterende hvitløk.
Grovhakk dill.
Varm opp en skvett olivenolje i en kjele på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett buljong, matfløte, salt og pepper. La putre i 2-3 min, eller til tyknet.
Rør inn halvparten av dillen.
TIPS: Tilsett litt vann, hvis sausen blir for tykk.
Anrett potet- og pastinakkmos og torsk på tallerkener.
Øs over kremet dillsaus.
Server marinert fennikel og eple på siden.
Pynt med resterende dill.