Laks er en fantastisk fisk som er vanskelig å mislykkes med – du må bare passe på at den ikke tilberedes for lenge. Topp laksefileter med sitronskiver og la dem godgjøre seg i ovnen mens du tilbereder lune, ovnsbakte rotfrukter, en frisk grøntsalat med reddiker og en kremet dilldressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitron
½ g
Oregano, tørket
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
½ stk
Dill
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde spor av: Spelt, Rug, Hvete, Sesam, Kamut, Bygg, Peanøtter, Havre, Nøtter, Gluten)
500 g
Poteter
75 g
Reddiker
60 g
Salatblanding
1 stk
Pastinakk
½ stk
Sjalottløk
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og pastinakk (uskrelte) i 2 cm store båter.
Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano, salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk dill.
Skjær reddiker, sitron og sjalottløk i tynne skiver.
Skyll salatblanding.
Når det gjenstår 12 min av steketiden til potetene, tørk fisk lett med kjøkkenpapir.
Ta poteter ut og legg fisk med skinnet ned på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Topp fisk med sitronskiver og bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Bland dill, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland salatblanding, sjalottløk, reddiker, gresskarkjerner, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål rett før servering.
Anrett rotfrukter, laks, salat og dilldressing på tallerkener.
Press sitronsaft over retten.