Skip to main content
Sitronbakt laks og ovnsbakte rotfrukter
Sitronbakt laks og ovnsbakte rotfrukter

Sitronbakt laks og ovnsbakte rotfrukter

med reddiksalat og kremet dilldressing

Laks er en fantastisk fisk som er vanskelig å mislykkes med – du må bare passe på at den ikke tilberedes for lenge. Topp laksefileter med sitronskiver og la dem godgjøre seg i ovnen mens du tilbereder lune, ovnsbakte rotfrukter, en frisk grøntsalat med reddiker og en kremet dilldressing.

Allergener:
Fisk
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

½ g

Oregano, tørket

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

½ stk

Dill

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Spelt, Rug, Hvete, Sesam, Kamut, Bygg, Peanøtter, Havre, Nøtter, Gluten)

500 g

Poteter

75 g

Reddiker

60 g

Salatblanding

1 stk

Pastinakk

½ stk

Sjalottløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier757 kcal
Energi (kj)3168 kj
Fett40.9 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater64.9 g
Sukker10.2 g
Fiber9.8 g
Protein35.6 g
Kolesterol100 mg
Natrium57.5 mg
Potassium563.8 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og pastinakk (uskrelte) i 2 cm store båter.

Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano, salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Skjær reddiker, sitron og sjalottløk i tynne skiver.

Skyll salatblanding.

Ovnsbak laks
3

Når det gjenstår 12 min av steketiden til potetene, tørk fisk lett med kjøkkenpapir.

Ta poteter ut og legg fisk med skinnet ned på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Topp fisk med sitronskiver og bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag dressing
4

Bland dill, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland salat
5

Bland salatblanding, sjalottløk, reddiker, gresskarkjerner, olivenolje og en klype salt og pepper i en stor skål rett før servering.

Server
6

Anrett rotfrukter, laks, salat og dilldressing på tallerkener.

Press sitronsaft over retten.