Sesampanert laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanert laks

Sesampanert laks

med ovnsbakt søtpotet og syltet agurksalat

I dag skal vi lage sesampanert laks med søtpotet og en frisk salat! Laksen paneres i sesamfrø og før vi steker den til perfeksjon. Søtpotet med hvitløk passer seg selv i ovnen, mens vi lager en frisk salat med syltet agurk og pære. Alt toppes med en kremet persillemajones.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Fisk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

2 g

Hvitløksflørt

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Bladpersille

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

½ stk

Pære

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier744 kcal
Energi (kj)3112 kj
Fett47.68 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater43.02 g
Sukker8 g
Protein31.86 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med hvitløksflørt [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Sett stekebrettet øverst i ovnen og stek i 20 min, eller til gylne.

Sylt agurk
2

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik, sukker [½ ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Tilsett vann til agurken er dekket. Bland godt. Finhakk persille. Bland persille og majones i en skål.

Panér laks
3

Fordel sesamfrø på en tallerken. Tørk laks med kjøkkenpapir, og krydre med en stor klype salt og pepper. Dekk laks i sesamfrø på alle sider.

Stek laks
4

Når det gjenstår 8 min av steketiden til søtpotetene, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag agurksalat
5

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Skjær pære [½ stk, 2P] i tynne skiver. Hell væsken av skålen med agurk. Bland pære og salatblanding i en stor skål. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og smak til med salt og pepper. Bland godt. Topp med syltet agurk.

Server
6

Anrett sesamlaks, søtpotet og syltet agurksalat på tallerkener. Server persillemajones på siden.