Skjem bort hele familien med vår herlige Say Cheese! Rigatoni i kremet ostesaus. Al dente-kokt rigatoni vendes i en nydelig ostesaus med gouda og finrevet ost. Ved spisebordet kan alle selv velge hvilke toppinger de vil ha på ostepastaen – alternativene er sprøtt bacon, mais, kokte brokkolibuketter og vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Brokkoli
1 stk
Vårløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
140 g
Bacon, terninger
1 boks
Mais
4 g
Panamat
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
2 dl
Spart pastavann
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Hell væske av mais.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær brokkoli i buketter og stilken i 3 cm store biter.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
Tilsett brokkoli i kjelen med saltet vann. Kok i 2-3 min, ta brokkolien ut av vannet og legg til side på en tallerken.
Kok pasta i samme kjele i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp, hell av resten og legg pasta tilbake i kjelen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.
Tilsett Panamat, matfløte, pastavann, gouda og finrevet ost.
La småkoke i 2-3 min, eller til osten smelter og sausen tykner noe.
Vend ferdigkokt pasta i sausen og bland til pastaen er gjennomvarm.
Anrett pasta med saus i dype tallerkener.
Anrett bacon, brokkoli, mais og vårløk i separate skåler.
Topp pasta med valgfrie tilbehør.