Skip to main content
Rapunzels gylne solkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rapunzels gylne solkylling

Rapunzels gylne solkylling

med kremet maisspaghetti og grønnsaksbånd

La barna bli med på kjøkkenet og lage en ekte Rapunzel-middag inspirert av filmen "To på rømmen"! Vi serverer stekt kylling med spaghetti i en kremet maissaus og en salat med bånd laget av gulrot og squash som kan flettes, akkurat som Rapunzels lange hår.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

180 g

Spaghetti

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

1 stk

Gulrot

1 stk

Squash

1 stk

Hvitløk

½ stk

Mais

4 g

Kyllingbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

10 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

2 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier831 kcal
Energi (kj)3477 kj
Fett32.6 g
Mettet fett12.3 g
Karbohydrater79 g
Sukker14 g
Protein52.1 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Stek kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling med salt og en klype pepper i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Kok spaghetti
2

I mellomtiden, kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg spaghettien tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
3

Skrell gulrot og squash i lange bånd med en potetskreller.

Bland gulrot, squash, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

TIPS: La barna flette grønnsaksbåndene for en ekte "hårreisende"-opplevelse.

Lag saus
4

Finhakk eller press hvitløk.

Hell væske av mais.

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og mais i 1-2 min, til gjennomvarmet.

Tilsett matfløte, pastavann, finrevet ost, kyllingbuljong og en klype salt og pepper. La småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner noe.

Skjær kylling
5

Skjær kylling i tynne skiver.

Vend spaghetti i maissaus.

Server
6

Anrett spaghetti, grønnsaksbånd og kylling på tallerkener.