Rapunzels gylne solkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Rapunzels gylne solkylling

med kremet maisspaghetti og grønnsaksbånd

La barna bli med på kjøkkenet og lage en ekte Rapunzel-middag inspirert av filmen "To på rømmen"! Vi serverer stekt kylling med spaghetti i en kremet maissaus og en salat med bånd laget av gulrot og squash som kan flettes, akkurat som Rapunzels lange hår.

Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)

1 stk

Gulrot

1 stk

Squash

1 stk

Hvitløk

½ boks

Mais

4 g

Kyllingbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

10 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

2 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier836 kcal
Energi (kj)3498 kj
Fett33.1 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater79 g
Sukker13.6 g
Protein52.1 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling med salt og en klype pepper i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

2

I mellomtiden, kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg spaghettien tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

3

Skrell gulrot og squash i lange bånd med en potetskreller.

Bland gulrot, squash, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

TIPS: La barna flette grønnsaksbåndene for en ekte "To på rømmen"-opplevelse.

4

Finhakk eller press hvitløk.

Hell væske av mais.

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og mais i 1-2 min, til gjennomvarmet.

Tilsett matfløte, pastavann, finrevet ost, kyllingbuljong og en klype salt og pepper. La småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner noe.

5

Skjær kylling i tynne skiver.

Vend spaghetti i maissaus.

6

Anrett spaghetti, grønnsaksbånd og kylling på tallerkener.