Skip to main content
Pinjekjernetoppet laks og hasselbackpotet

Pinjekjernetoppet laks og hasselbackpotet

med bernaisesaus, grønne bønner og geitost

Server en skikkelig luksusrett som får smaksløkene til å danse! Panko- og pinjekjernepanert laks serveres med gylne hasselbackpoteter, en smakfull salat med pære, geitost og syltet sjalottløk og en fyldig bearnaisesaus som fullender måltidet.

Allergener:
Pesce
Gluten
Hvede
Milk
Tree nuts

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

10 g

Pinjekjerner

25 g

Panko paneringsmel

80 g

Bearnaisesaus

500 g

Poteter

60 g

Salatblanding

150 g

Grønne bønner

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Sitron

1 stk

Pære

100 g

Geitost

20 g

Mandler

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til sylting

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Olje til panering

¼ ts

Salt til fisk

2 ss

Vann til saus

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier1113 kcal
Energi (kj)4658 kj
Fett68.5 g
Mettet fett18.9 g
Karbohydrater77 g
Sukker14.6 g
Fiber11.2 g
Protein46.5 g
Kolesterol100 mg
Natrium57.5 mg
Potassium563.8 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Legg et par poteter av gangen mellom skaftet på to tresleiver på et skjærebrett. Skjær tynne snitt (men ikke helt igjennom).

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.

Halver sitron.

Bland en skvett sitronsaft, salt og sukker i en stor skål.

Vend sjalottløk i laken og sett til side.

3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Grovhakk mandler.

Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Skjær ender av grønne bønner.

Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myknet. Ta stekepannen av varmen og la svalne.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

4

Bland pinjekjerner, panko, olivenolje og en klype salt i en liten skål.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Legg laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Topp med pinjekjerneblanding og trykk den forsiktig fast.

Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Varm opp bernaisesaus og vann i en liten kjele på middels varme. La småkoke under omrøring i 2-3 min, til gjennomvarmet.

Tilsett salatblanding, pære, mandler, grønne bønner, olivenolje og salt i skålen med sjalottløk rett før servering, og bland godt. Smuldre over geitost.

6

Anrett laks, potet og salat på tallerkener.

Øs bernaisesaus over laks.