HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekte Laksekaker
topBanner
Pannestekte laksekaker

Pannestekte laksekaker

med søt mangosalat og asiatisk majones

I dag lager vi laksekaker! Laksekakene får massevis av smak fra våre herlige ingredienser, sjalottløk, lime, majones og frisk koriander. Vi lager også en delikat mangosalat med paprika og koriander, som gir den perfekte balanse av både søtt og salt. På bare en halvtime har du en fantastisk middag klar!

Tags:pescatarian
Allergener:FiskGlutenHveteSesamEggSennepSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

1 pose

Koriander

1 stk

Sjalottløk

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

½ stk

Mango

1 stk

Paprika

50 g

Asiatisk majones

(InneholderGluten, Hvete, Sesam, Egg, Sennep, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier875 kcal
Energi (kj)3660 kj
Fett39.54 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater89.35 g
Sukker18.4 g
Protein37.75 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør rundt og kok under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Riv en klype limeskall og skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Finhakk koriander og sjalottløk. Klapp forsiktig laks tørr med kjøkkenpapir, fjern skinnet og finhakk på et eget skjærebrett. TIPS: Jo finere du hakker laksen, jo bedre - det gjør at kjøttet binder seg bedre med resten av ingrediensene. 

3

Bland laks, panko, limeskall, sjalottløk, en skvett limesaft, egg* [1 stk | 2 stk] og halvparten av korianderen i en stor skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Form blandingen til laksekaker (2 stk. per pers.). TIPS: Ikke lag dem for tynne, da kan du risikere at de smuldrer. 

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels varme. Stek laksekaker i 2-3 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Tilsett mer olivenolje* ved behov. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

5

Skjær paprika i 1 cm biter. Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm biter. Bland paprika, mango og resterende koriander i en skål. Smak til med salt* og pepper*. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*. 

6

Anrett ris og laksekaker i dype tallerkener. Topp med mangosalsa. Server asiatisk majones og limebåter på siden.