La oss friste med en luksusrett som egner seg like godt til hverdags som til fest. Stek biffen slik du liker den, og server den med fargerike, rosmarinvendte rotfruktfries, hvitløksstekte grønne bønner og estragonaioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
500 g
Poteter
300 g
Storfe mørbrad
2 stk
Hvitløk
½ stk
Rosmarin
1 stk
Estragon
150 g
Grønne bønner
80 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
2 stk
Rødbete
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til grønnsaker
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.
Skjær potet og rødbete (uskrelte) i 1 cm tynne staver.
Grovhakk rosmarin.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Finhakk estragon og sjalottløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær endene av grønne bønner.
Bland aioli, estragon og sjalottløk i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme når det gjenstår 10 min av rotfruktenes steketid.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare.
Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner krydret med salt og en klype pepper i 2 min.
Tilsett hvitløk og stek videre i 1 min.
Anrett biff, rosmarinfries og hvitløksbønner på tallerkener.
Topp med estragonaioli.