Skip to main content
Pannestekt biff og estragonaioli
Pannestekt biff og estragonaioli

Pannestekt biff og estragonaioli

med rosmarinfries og grønne bønner

La oss friste med en luksusrett som egner seg like godt til hverdags som til fest. Stek biffen slik du liker den, og server den med fargerike, rosmarinvendte rotfruktfries, hvitløksstekte grønne bønner og estragonaioli.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Proteinrik
Allergener:
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

500 g

Poteter

300 g

Storfe mørbrad

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rosmarin

1 stk

Estragon

150 g

Grønne bønner

80 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

2 stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til grønnsaker

Næringsinnhold

Kalorier694 kcal
Energi (kj)2902 kj
Fett30.7 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater63 g
Sukker16.8 g
Protein42.4 g
Natrium0.3 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfruktfries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. 

Skjær potet og rødbete (uskrelte) i 1 cm tynne staver.

Grovhakk rosmarin.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered råvarer
2

Finhakk estragon og sjalottløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær endene av grønne bønner.

Lag estragonaioli
3

Bland aioli, estragon og sjalottløk i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme når det gjenstår 10 min av rotfruktenes steketid.

Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare. 

Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler. 

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Stek bønner
5

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner krydret med salt og en klype pepper i 2 min.

Tilsett hvitløk og stek videre i 1 min.

Server
6

Anrett biff, rosmarinfries og hvitløksbønner på tallerkener.

Topp med estragonaioli.