Pannestekt biff og estragonaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og estragonaioli

Pannestekt biff og estragonaioli

med rosmarinpoteter og grønne bønner

Her byr vi på en luksusrett som er perfekt til en festlig lørdag. Vi steker biff av Angus ytrefilet til den blir mør og god. Tilbehøret i dag er hjemmelaget estragonaioli, grønne bønner med hvitløk og ovnsbakte poteter krydret med rosmarin.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Sjalottløk

½ stk

Rosmarin

2 stk

Hvitløk

1 pose

Estragon

150 g

Grønne bønner

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

300 g

Ytrefilet av storfe

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier624 kcal
Energi (kj)2611 kj
Fett28.9 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater51.8 g
Sukker6.5 g
Protein40.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Ta kjøtt ut av kjøleskapet og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] på hver side.

Plukk og grovhakk rosmarinblader [½ pakke, 2P]. 

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og strø rosmarin over. Krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min. 

Forbered råvarer
2

Finhakk estragon, sjalottløk og hvitløk.

Skjær endene av grønne bønner.

Lag estragonaioli
3

Bland aioli, estragon og sjalottløk i en skål. Smak til med en klype salt og pepper.

Stek kjøtt
4

Når potetene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk til middels høy varme og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken og dekk til med folie. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler. 

TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

Stek bønner
5

Varm opp en skvett olivenolje i en annen stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner krydret med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i 2 min.

Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min.

Server
6

Anrett biff, rosmarinpoteter og hvitløksbønner på tallerkener.

Topp med estragonaioli.