Skip to main content
Mild rekekarri

Mild rekekarri

med nudler og stekt pak choi

Dagens middag er en smakfull og aromatisk vegetarrett bestående av stekt pak choi, nudler og reker i karrisaus. Smaksopplevelsen inkluderer også et hint av ingefær og lime.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Spis meg først
Mer grønt
Under 650 kcal
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Skalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Gulrot

90 ml

Kokosmelk

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Citrus

150 g

Mie-nudler

(Inneholder: Hvete, Gluten)

30 g

Rød karripasta

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

1 stk

Pak choi

1 stk

Vårløk

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

1 ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier529 kcal
Energi (kj)2212 kj
Fett17.1 g
Mettet fett8.1 g
Karbohydrater70.4 g
Sukker14.3 g
Protein20.9 g
Natrium47.5 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær lime i båter.

Del pak choi i to og skjær i 1 cm strimler.

Skjær gulrot (uskrelt) i 3 cm staver.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Grovhakk reker på et eget skjærebrett.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot i 3-4 min, til mør.

Tilsett pak choi og ingefærpasta, og stek i 2 min.

Tilsett rød karripasta og stek under omrøring i ytterligere 1 min.

Kok karri
3

Senk til middels varme. Tilsett kokosmelk, soyasaus, sukker og reker. Kok opp.

Kok i 3-4 min under omrøring. Ta stekepannen av varmen.

VIKTIG: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matt i midten.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Kok nudler
4

I mellomtiden, kok nudler i 4-6 min, til myke. Hell av vannet og skyll nudler under kaldt vann.

Bland sammen
5

Bland nudler i stekepannen med saus. Tilsett en skvett limesaft, og smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett nudler og stekte grønnsaker med saus i dype tallerkener.

Press over en skvett limesaft.

Pynt med vårløk. Strø over en klype chiliflak.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak, det er sterkt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image