Skip to main content
Havabbor i kremet paprikasaus | Blenderoppskrift

Havabbor i kremet paprikasaus | Blenderoppskrift

med grønne bønner og smørvendte småpoteter

Oppdag smaken av Middelhavet med vår delikate pannestekte havabbor. Den serveres med en fyldig 'romesco'-inspirert hvitløks- og paprikakrem, sprøstekte grønne bønner og paprika med ristede mandler. Som tilbehør får du småpoteter vendt i smør, sitron og frisk koriander. En smakfull og raffinert rett, perfekt når du vil unne deg noe ekstra godt.

Allergener:
Pesce
Senf
Egg
Tree nuts

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Havabbor

400 g

Småpoteter

2 stk

Paprika

2 stk

Hvitløk

1 stk

Koriander

150 g

Grønne bønner

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Sitron

40 g

Aioli

20 g

Mandler

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til paprika

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til saus

¼ ts

Salt til saus

1 ss

Smør til poteter

Næringsinnhold

Kalorier849 kcal
Energi (kj)3552 kj
Fett49.8 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater53 g
Sukker16.3 g
Fiber10.9 g
Protein40.9 g
Natrium1.8 mg
Trans Fat0.3 g

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

2

I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm store biter.

Halver sjalottløk.

Skrell hvitløk.

Skjær sitron i kvarte biter.

Fordel sjalottløk, hvitløk og halvparten av paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til myknet.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

3

I mellomtiden, grovhakk mandler.

Skjær ender av grønne bønner.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en liten skål.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner og resterende paprika med salt i 3-4 min, eller til myknet. Legg over på en tallerken og hold varmt.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

4

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til gyllen og sprø.

Snu forsiktig og stek videre i 1 min.

Finhakk koriander.

TIPS: Stek fisk i omganger ved behov.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

I mellomtiden, overfør ferdigstekte grønnsaker, olivenolje, aioli, salt og en klype pepper i en kanne, og blend til du får en kremet konsistens.

Hell ut vann fra poteter. Vend poteter med en skvett sitronsaft, smør, koriander, salt og en klype pepper.

6

Anrett poteter, grønnsaker og paprikasaus på tallerkener.

Topp paprikasaus med fisk.

Dryss mandler over grønnsaker.

Server med resterende sitronbåter.