Oppdag smaken av Middelhavet med vår delikate pannestekte havabbor. Den serveres med en fyldig 'romesco'-inspirert hvitløks- og paprikakrem, sprøstekte grønne bønner og paprika med ristede mandler. Som tilbehør får du småpoteter vendt i smør, sitron og frisk koriander. En smakfull og raffinert rett, perfekt når du vil unne deg noe ekstra godt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Havabbor
400 g
Småpoteter
2 stk
Paprika
2 stk
Hvitløk
1 stk
Koriander
150 g
Grønne bønner
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Sitron
40 g
Aioli
20 g
Mandler
¼ ts
Salt til paprika
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til saus
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Smør til poteter
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm store biter.
Halver sjalottløk.
Skrell hvitløk.
Skjær sitron i kvarte biter.
Fordel sjalottløk, hvitløk og halvparten av paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til myknet.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, grovhakk mandler.
Skjær ender av grønne bønner.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner og resterende paprika med salt i 3-4 min, eller til myknet. Legg over på en tallerken og hold varmt.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til gyllen og sprø.
Snu forsiktig og stek videre i 1 min.
Finhakk koriander.
TIPS: Stek fisk i omganger ved behov.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, overfør ferdigstekte grønnsaker, olivenolje, aioli, salt og en klype pepper i en kanne, og blend til du får en kremet konsistens.
Hell ut vann fra poteter. Vend poteter med en skvett sitronsaft, smør, koriander, salt og en klype pepper.
Anrett poteter, grønnsaker og paprikasaus på tallerkener.
Topp paprikasaus med fisk.
Dryss mandler over grønnsaker.
Server med resterende sitronbåter.