Skip to main content
Kremet laksegrateng
Kremet laksegrateng

Kremet laksegrateng

med osteblandet potetmos og grønn salat

Laks er en anvendelig fisk som kan tilberedes på uendelige måter! Vår hjemmelagde fiskegrateng blir garantert en suksess for store og små. Laksen blandes med mornaysaus og spinat og toppes med potetmos, før den gratineres i ovnen. Gratengen serveres med en frisk grønn salat med sitrondressing som tilbehør.

Tags:
10 min prepp
Comfort Food
Allergener:
Melk
Fisk
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Mornaysaus

(Inneholder: Melk)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

30 g

Spinat

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

2 ss

Olje til panering

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier813 kcal
Energi (kj)3401 kj
Fett46.4 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater62.4 g
Sukker6.5 g
Protein38.5 g
Natrium90.3 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 220°/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell potet og skjær i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til potetene lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk, salt, finrevet ost og en klype pepper. Mos sammen og sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll spinat og salatblanding (hver for seg).

Skjær sitron i båter.

Fjern skinnet fra fisk og skjær i 3 cm store biter på et eget skjærebrett.

Bland panko, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

Ovnsbak grateng
3

Riv spinat i biter i en ildfast form, og tilsett laks, mornaysays og en klype pepper. Rør rundt og fordel i et jevnt lag.

Topp blandingen med et jevnt lag potetmos.

Strø over panko og bak i ovnen i 12-15 min, eller til toppen er gyllen og sausen bobler.

TIPS: Laksen er ferdig når den er matt i midten.

Avkjøl grateng
4

Ta den ferdige gratengen ut av ovnen og la den avkjøles i et par minutter før servering.

Lag salat
5

Bland salatblanding, olivenolje, en klype salt og pepper og en skvett sitronsaft i en mellomstor skål rett før servering.

Server
6

Anrett fiskegrateng på tallerkener.

Server med salat.