Laks er en anvendelig fisk som kan tilberedes på uendelige måter! Vår hjemmelagde fiskegrateng blir garantert en suksess for store og små. Laksen blandes med mornaysaus og spinat og toppes med potetmos, før den gratineres i ovnen. Gratengen serveres med en frisk grønn salat med sitrondressing som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Mornaysaus
(Inneholder: Melk)
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
30 g
Spinat
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
60 g
Salatblanding
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
2 ss
Olje til panering
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 220°/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell potet og skjær i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til potetene lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk, salt, finrevet ost og en klype pepper. Mos sammen og sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
I mellomtiden, skyll spinat og salatblanding (hver for seg).
Skjær sitron i båter.
Fjern skinnet fra fisk og skjær i 3 cm store biter på et eget skjærebrett.
Bland panko, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.
Riv spinat i biter i en ildfast form, og tilsett laks, mornaysays og en klype pepper. Rør rundt og fordel i et jevnt lag.
Topp blandingen med et jevnt lag potetmos.
Strø over panko og bak i ovnen i 12-15 min, eller til toppen er gyllen og sausen bobler.
TIPS: Laksen er ferdig når den er matt i midten.
Ta den ferdige gratengen ut av ovnen og la den avkjøles i et par minutter før servering.
Bland salatblanding, olivenolje, en klype salt og pepper og en skvett sitronsaft i en mellomstor skål rett før servering.
Anrett fiskegrateng på tallerkener.
Server med salat.