topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesiske Kung Pao-reker

Kinesiske Kung Pao-reker

med jasminris og stekte grønnsaker

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag kan vi friste med en kinesisk Kung Pao med reker. Vi steker reker, gulrot, paprika og vårløk, og blander med søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha. Vi serverer våre Kung Pao-reker med luftig jasminris, og topper alt med peanøtter.

Tags:
Rask
Kalorilett
Hvetefri
Allergener:
Skalldyr
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

150 g

Jasminris

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

10 g

Sriracha

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Paprika, grønn

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 dl

Vann (steg 2)

¼ ss

Hvetemel (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier540 kcal
Energi (kj)2259 kj
Fett10.8 g
Mettet fett1.6 g
Karbohydrater110.9 g
Sukker25.9 g
Protein26 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Dekk til med lokk og senk til middels lav varme. La småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk 10 min, eller til risen er myk.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes. 

Lag saus
2

I mellomtiden, bland vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1/4 ss | 1/2 ss] i en skål, til klumpfri. Tilsett søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha [½ pakke, 2P]. Sett til side.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Stek reker
3

Krydre reker med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.

Fjern frøene og skjær paprika i tynne staver.

Skjær vårløk i skiver.

Stek grønnsaker
5

Tørk stekepannen og varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på høy varme.

Stek paprika, gulrot og vårløk med en klype salt i 2-3 min. Overfør til en tallerken.

Tilsett saus i stekepannen og kok i 1-2 min, eller til sausen tykner.

Tilsett reker og grønnsaker i stekepannen og stek i ytterligere 1-2 min.

Server
6

Anrett ris, grønnsaker og reker på tallerkener.

Topp med saltede peanøtter.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image