topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanske vegetarlapper

Japanske vegetarlapper

med sprø nuddelsalat og sesammajones

I dag går den kulinariske reisen til Japan, og vi kan friste med japanske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Vi skal også lage en nuddelsalat med rødkål, spisskål, gulrot, og sukkererter. Vi topper alt med sriracha og sesammajones.

Tags:
Kalorilett
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

½ pose

Sukkererter

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Rødkål

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

20 g

Sriracha

75 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier518 kcal
Energi (kj)2167 kj
Fett19.9 g
Mettet fett2.9 g
Karbohydrater62.2 g
Sukker18.4 g
Protein19.2 g
Natrium145.3 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Riv ingefær (uskrelt) fint. 

Del sukkererter [1/2 pakke, 2P] på langs.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

Kok nudler
2

Kok nudler [1/2 pakke, 2P] i 4-6 min, til myke. Hell av vannet og skyll under kaldt vann.

Bland deig
3

Pisk egg [2 stk | 4 stk] i en skål.

Tilsett vårløk, ingefær [2 ts | 4 ts], halvparten av spisskål, halvparten av gulrot og halvparten av soyasaus i skålen og bland godt. Tilsett panko, salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper og bland godt.

Stek lapper
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels varme.

Form deigen til grønnsakslapper med en spiseskje (ca. 2 per pers.).

Legg lapper i stekepannen og press forsiktig med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Vent med å snu lappene til de er ferdig stekt på én side, så unngår du at de smuldrer.

 

Bland sammen
5

Bland rødkål, resterende spisskål, nudler, resterende soyasaus, resterende gulrot og sukkererter i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

 

Server
6

Anrett grønnsakslapper og nuddelsalat på tallerkener.

Drypp over litt sriracha.

Server svart sesammajones på siden.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.