Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rekepasta

Italiensk rekepasta

med ricotta- og tomatsaus og fersk ruccola

Dagens middag bygger på klassiske italienske ingredienser – spaghetti og ricotta – i en deilig blanding med løkstekte reker og ruccola. Retten kan også piffes opp med en klype chili for den vågale. Buon appetito!

Tags:
Rask
Allergener:
Skalldyr
Sulfitter
Egg
Melk
Soya
Gluten
Bygg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

1 pakke

Spaghetti

1 boks

Tomatpure

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

100 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

125 g

Cherrytomater

20 g

Ruccola

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier769 kcal
Energi (kj)3219 kj
Fett16.9 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater110.4 g
Sukker16.3 g
Protein39.3 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en kjele med saltet vann*. Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje* i kjelen om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt pasta, men har litt tyggemotstand i midten.

Forbered grønnsaker
2

Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Del cherrytomateri to. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

Stek reker
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk i 4-5 min, til myke. Krydre reker med en klype salt*. Tilsett hvitløk og reker til stekepannen, og stek i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Sett til side på en tallerken. TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og ugjennomsiktige i midten.

Lag saus
4

Tilsett en ny skvett olivenolje* i stekepannen med reker på middels varme. Tilsett Mamas Favoritt, halvparten av chiliflakene, tomatpuré, sukker* [½ ts | 1 ts], cherrytomater og salt* [½ ts | 1 ts]. Stek i 1-2 min. Tilsett ricotta og worcestersaus. Stek i ytterligere 2-3 min.

Bland sammen
5

Bland spaghetti og pastavann* [1/2 dl | 1 dl] i stekepannen. Smak til med en klype salt* og pepper*. Bland godt. TIPS: Tilsett mer pastavann om du ønsker en tykkere og mer kremet saus.

Server
6

Anrett spaghetti med sausen i dype tallerkener og topp med reker og løk. Pynt med ruccola [½ pakke, 2P] og resterende chiliflak. TIPS: Smak til med chiliflak, det er sterkt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image