Nyt havets deilige smaker med våre gyllenstekte fiskekaker, der hakket hyse krydres med fersk gressløk og grovmalt pepper. Fiskekakene serveres med ovnsbakte rotfruktfries, en frisk grøntsalat med stekte grønne bønner og klassisk remulade.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Gulrot
2 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
2 g
Grovmalt pepper
1 stk
Gressløk
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Sitron
75 g
Remulade
(Inneholder: Egg, Sennep)
75 g
Grønne bønner
60 g
Salatblanding
½ ts
Salt til grønnsaker
1 stk
Egg til fiskekaker
1 ss
Mel til fiskekaker
¼ ts
Salt til fiskekaker
½ ss
Olje til steking
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot, rødbete og pastinakk (uskrelte) i 1 cm tynne staver.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skjær ender av grønne bønner.
Skyll salatblanding.
Skjær sitron i båter.
Finhakk gressløk.
Finhakk fisk på eget skjærebrett.
Bland fisk, gressløk, grovmalt pepper, egg, hvetemel, brødrasp, salt og en klype pepper i en stor skål.
Form farse til fiskekaker (2-3 per person) med fuktige hender.
TIPS: Ikke lag fiskekakene for tynne, da vil de falle fra hverandre.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner i 2-3 min under omrøring, og legg til side i en mellomstor skål.
Stek fiskekaker i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Bland salat, olivenolje, en skvett sitronsaft, salt og en klype pepper i skålen med grønne bønner.
Anrett fiskekaker, rotfruktfries og salat på tallerkener.
Dryss solsikkefrø over salat.
Server med en klatt remulade og sitronbåter.