Hyll den enkle, smakfulle matlagingskunsten som Italia er kjent for med vår gyllenstekte hyse i oliven- og tomatspaghetti. Spaghettien vendes i en frisk saus med tomat, kapers, kalamataoliven og hvitløk, toppes med stekt fisk og serveres med et dryss persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sjalottløk
2 stk
Hvitløk
30 g
Kalamataoliven
2 stk
Tomat
60 g
Kapers
1 g
Chiliflak
1 stk
Bladpersille
40 g
Ruccola
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nøtter, Bygg, Havre)
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
180 g
Spaghetti
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder: Melk)
2 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til fisk
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til steking
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg spaghettien tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en liten skål.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk oliven og tomat.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken og hold varm.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.
Stek sjalottløk og tomat i 3-4 min, eller til tomatene sprekker.
Press tomat med baksiden av en stekespade, så saften frigjøres. Tilsett hvitløk, kapers, oliven og chiliflak, og stek videre i 1 min, eller til gjennomvarmet.
Bland inn pasta og pastavann i stekepannen.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Grovhakk persille.
Skyll ruccola.
Bland ruccola, pinjekjerner, finrevet ost, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Anrett pasta i skåler.
Topp med resterende saus, fisk og persille.
Server med salat.