Skip to main content
Gyllenstekt hyse i oliven- og tomatspaghetti
Gyllenstekt hyse i oliven- og tomatspaghetti

Gyllenstekt hyse i oliven- og tomatspaghetti

med pinjekjerne- og ruccolasalat

Hyll den enkle, smakfulle matlagingskunsten som Italia er kjent for med vår gyllenstekte hyse i oliven- og tomatspaghetti. Spaghettien vendes i en frisk saus med tomat, kapers, kalamataoliven og hvitløk, toppes med stekt fisk og serveres med et dryss persille.

Tags:
Spis meg først
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sjalottløk

2 stk

Hvitløk

30 g

Kalamataoliven

2 stk

Tomat

60 g

Kapers

1 g

Chiliflak

1 stk

Bladpersille

40 g

Ruccola

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nøtter, Bygg, Havre)

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

180 g

Spaghetti

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til fisk

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier753 kcal
Energi (kj)3150 kj
Fett29.2 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater71.7 g
Sukker6.8 g
Fiber5.3 g
Protein47.9 g

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg spaghettien tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Rist pinjekjerner
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en liten skål.

I mellomtiden, finhakk sjalottløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk oliven og tomat.

Stek fisk
3

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken og hold varm.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.

Stek sjalottløk og tomat i 3-4 min, eller til tomatene sprekker.

Press tomat med baksiden av en stekespade, så saften frigjøres. Tilsett hvitløk, kapers, oliven og chiliflak, og stek videre i 1 min, eller til gjennomvarmet.

Bland inn pasta og pastavann i stekepannen.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Bland salat
5

Grovhakk persille.

Skyll ruccola.

Bland ruccola, pinjekjerner, finrevet ost, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

6

Anrett pasta i skåler.

Topp med resterende saus, fisk og persille.

Server med salat.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image