topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafelsalat

Falafelsalat

med bulgur og gresk salatost

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Koriander

250 g

Falafel

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

60 g

Salatblanding

100 g

Gresk salatost

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier252 kcal
Energi (kj)1053 kj
Fett4.9 g
Mettet fett2.6 g
Karbohydrater37 g
Sukker9.1 g
Protein10 g
Natrium0 mg

Redskaper

Rivjern
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Kok bulgur og grønnsaksbuljong i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg bulgur tilbake i kjelen.

Lag korianderyoghurt
2

Grovhakk koriander (spar litt til pynt). Bland yoghurt, koriander og en klype salt* og pepper* i en skål.

Forbered grønnsaker
3

Riv gulrot (uskrellet). Skjær agurk i tynne halvmåner. Skjær paprika i 2 cm store biter. Skyll salatblanding i kaldt vann.

Stek falafel
4

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek falafel i 2-3 min på hver side, eller til sprø og varme.

Lag salat
5

Bland bulgur, salatblanding, gulrot, agurk, paprika, en stor skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. Bland forsiktig.

Server
6

Fordel salat i dype tallerkener toppet med falafel. Drypp over en skvett yoghurt. Strø over gresk salatost og koriander.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image