Våre matkasserHjelpGavekort
Cajunkrydret rekebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkrydret rekebowl

Cajunkrydret rekebowl

med kremet kokosris og sterk mangosalat

I dag frister vi med cajunkrydrede reker stekt med smør og hvitløk. Tilbehøret i dag er kremet kokosris og en sterk og frisk mangosalat med kål og chili. Denne nydelige retten er ferdig på 20 minutter!

Tags:
Rask
Allergener:
Skalldyr
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

150 g

Langkornet hvit ris

½ stk

Lime

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ g

Chiliflak

1 stk

Mango

75 g

Rødkål

1 pose

Koriander

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

1 stk

Hvitløk

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Smør (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier860 kcal
Energi (kj)3599 kj
Fett48.6 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater83.8 g
Sukker22.6 g
Protein20.4 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til lav varme og la putre i 10 min. Ta kjelen av varmen, rør inn revet kokos og la hvile under lokk til servering. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Lag mangosalat
2

Del lime [1/2 stk, 2P] i to. Bland majones og en skvett limesaft i en liten skål. 
Skrell mango og skjær langs sidene av steinen slik at du får to deler. Skjær mango i 2 cm biter. 

Bland mango, rødkål, salt [1/4 ts | 1/2 ts], chiliflak [1/2 pakke, 2P] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål. Sett til side. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek reker
3

Finhakk eller press hvitløk. 

Krydre reker med en klype salt. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. 

Stek reker og Ay Cajun-ba i 1-2 min på hver side, eller til rosa og gjennomstekte. Tilsett smør [2 ss | 4 ss] og hvitløk. Rør godt. Stek i ytterligere 1 min, eller til velduftende.

Server
4

Anrett ris og mangosalat i dype tallerkener. 

Legg reker over risen og topp med en klatt limemajones. 

Riv korianderblader grovt og dryss over.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image