Skip to main content
BBQ-marinert kylling
BBQ-marinert kylling

BBQ-marinert kylling

med maissalat og hjemmelaget hvitløksbrød

I dag kan vi grille kylling! Vi skal steke eller grille BBQ-marinert kylling til perfeksjon. Vi griller også mais og rødløk, som vi blander til en fyldig salat. Det hjemmelagde hvitløksbrødet blir sprøtt og godt, og passer perfekt til denne grillmiddagen.

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Stenovnsbakt baguette

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

60 g

Salatblanding

1 stk

Maiskolbe

½ pakke

Rømme

2 g

Hvitløksflørt

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløk

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 2)

2 ss

Smør (steg 3)

Næringsinnhold

Kalorier730 kcal
Energi (kj)3055 kj
Fett32.8 g
Mettet fett14.9 g
Karbohydrater74.3 g
Sukker10.5 g
Fiber7.8 g
Protein46.4 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Ta smør* ut av kjøleskapet. Hvis du ikke griller, sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Skjær rødløk i seks båter. Skjær tomat i 1 cm biter. Press eller finhakk hvitløk. Finhakk persille. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

Stek mais og løk
2

Fjern bladene fra mais. Smør hver maiskolbe med smør [1/2 ss | 1 ss] og krydre med en klype salt*. Pakk maiskolbe inn i folie. Fordel maiskolbe og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Stek i 20-25 min, til maisen og løken er myke. GRILLTIPS: Grill maiskolbe i 12-15 min, til mør. Avkjøl og fjern bladene.

Lag hvitløksbrød
3

Bland hvitløk og halvparten av persillen med smør* [2 ss | 4 ss]. Skjær baguette i to. Smør på hvitløkssmør og krydre med en klype salt*. Legg baguette på stekebrettet med maiskolbe. Bak i 6-8 min, til brødet er sprøtt og ristet. GRILLTIPS: Grill baguette på middels varme i 12-15 min.

Stek kylling
4

Krydre kyllingbryst på hver side med en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek kylling i 2 min på hver side. Legg kylling på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 10-12 min. GRILLTIPS: Grill kyllingen i 5-7 min på hver side på middels varme. La hvile under folie i 5 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er helt hvitt og gjennomstekt.

Lag maissalat
5

Skjær maiskorn av kolbe. Bland rødløk, tomat, salatblanding og resterende persille i en skål. Krydre med en stor klype salt* og pepper*. Du kan også tilsette en skvett olivenolje* om du ønsker. Bland godt. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og hvitløksflørt [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.

Server
6

Anrett BBQ-kylling, hvitløksbrød og maissalat på tallerkener. Topp med noen klatter hvitløksdressing.