Skip to main content
Asiatisk kikertbowl

Asiatisk kikertbowl

med mango, avokado og friske urter

Dagens middag har klassiske asiatiske råvarer i sentrum, og vi skal servere den som en ren fryd for øyet og smakssansen. Vi skal tilberede kikerter i en velsmakende saus med soya, honning, ingefær og lime. Kikertene anrettes så sammen med den klassiske risen og mango, gulrot, agurk og avokado i sine naturlige former. Vi topper med peanøtter, chili, en miks av aromatiske urter og asiatisk majones.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Rask
Allergener:
Peanøtter
Soya
Hvete
Gluten
Sesam
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

390 g

Kikerter

1 stk

Lime

1 stk

Avokado

1 stk

Mynte & koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten)

½ stk

Rød chili

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder: Sennep)

½ stk

Mango

75 g

Sukkererter

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til kikerter

½ ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier883 kcal
Energi (kj)3693 kj
Fett37.9 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater105.5 g
Sukker21.7 g
Fiber16.2 g
Protein20.2 g
Kolesterol0.3 mg
Natrium196 mg
Potassium62.7 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær agurk i 2 cm store biter.

Skyll og grovhakk sukkererter.

Del avokado i to, fjern stein og ta ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Forbered frukt og grønt
3

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 1 cm store biter.

Halver lime.

Del chili i to, fjern frø og finhakk.

Hell væske fra kikerter.

TIPS: Bruk 2 skjærebrett hvis det blir for trangt.

Stek kikerter
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kikerter, soyasaus, honning- og ingefærdressing, en stor skvett limesaft og sukker. La putre i 2-3 min.

Forbered topping
5

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

Finhakk mynte og koriander.

Server
6

Anrett ris i skåler og topp med kikerter, mango, sukkererter, agurk og avokado i seksjoner.

Krydre avokado med en klype salt.

Garner med peanøtter, chili, mynte og koriander.

Server med en klatt asiatisk majones.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image