
Vår variant av en asiatisk buddha bowl byr på sterke farger og balanserte smaker. Luftig ris toppes med stekte kikerter, mango, avokado og en rekke andre ferske grønnsaker. Bowlen toppes med peanøtter og asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
390 g
Kikerter
1 stk
Lime
1 stk
Avokado
1 stk
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Agurk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten)
½ stk
Rød chili
25 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder: Sennep)
½ stk
Mango
75 g
Sukkererter
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til kikerter
½ ts
Sukker til saus

Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

I mellomtiden, skjær agurk i 2 cm store biter.
Skyll og grovhakk sukkererter.
Del avokado i to, fjern stein og ta ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 1 cm store biter.
Halver lime.
Del chili i to, fjern frø og finhakk.
Hell væske fra kikerter.
TIPS: Bruk 2 skjærebrett hvis det blir for trangt.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kikerter, soyasaus, honning- og ingefærdressing, en stor skvett limesaft og sukker. La putre i 2-3 min.

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Finhakk mynte og koriander.

Anrett ris i skåler og topp med kikerter, mango, sukkererter, agurk og avokado i seksjoner.
Krydre avokado med en klype salt.
Garner med peanøtter, chili, mynte og koriander.
Server med en klatt asiatisk majones.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.