Skip to main content
Asiatisk kikertbowl

Asiatisk kikertbowl

med mango, avokado og friske urter

4.4
(16)

Vår variant av en asiatisk buddha bowl byr på sterke farger og balanserte smaker. Luftig ris toppes med stekte kikerter, mango, avokado og en rekke andre ferske grønnsaker. Bowlen toppes med peanøtter og asiatisk majones.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Rask
Allergener:
Peanøtter
Soya
Hvete
Gluten
Sesam
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

390 g

Kikerter

1 stk

Lime

1 stk

Avokado

1 stk

Mynte & koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten)

½ stk

Rød chili

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder: Sennep)

½ stk

Mango

75 g

Sukkererter

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til kikerter

½ ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier883 kcal
Energi (kj)3693 kj
Fett37.9 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater105.5 g
Sukker21.7 g
Fiber16.2 g
Protein20.2 g
Kolesterol0.3 mg
Natrium196 mg
Potassium62.7 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær agurk i 2 cm store biter.

Skyll og grovhakk sukkererter.

Del avokado i to, fjern stein og ta ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Forbered frukt og grønt
3

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 1 cm store biter.

Halver lime.

Del chili i to, fjern frø og finhakk.

Hell væske fra kikerter.

TIPS: Bruk 2 skjærebrett hvis det blir for trangt.

Stek kikerter
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kikerter, soyasaus, honning- og ingefærdressing, en stor skvett limesaft og sukker. La putre i 2-3 min.

Forbered topping
5

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

Finhakk mynte og koriander.

Server
6

Anrett ris i skåler og topp med kikerter, mango, sukkererter, agurk og avokado i seksjoner.

Krydre avokado med en klype salt.

Garner med peanøtter, chili, mynte og koriander.

Server med en klatt asiatisk majones.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image