Dagens middag har klassiske asiatiske råvarer i sentrum, og vi skal servere den som en ren fryd for øyet og smakssansen. Vi skal tilberede kikerter i en velsmakende saus med soya, honning, ingefær og lime. Kikertene anrettes så sammen med den klassiske risen og mango, gulrot, agurk og avokado i sine naturlige former. Vi topper med peanøtter, chili, en miks av aromatiske urter og asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
390 g
Kikerter
1 stk
Lime
1 stk
Avokado
1 stk
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Agurk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten)
½ stk
Rød chili
25 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder: Sennep)
½ stk
Mango
75 g
Sukkererter
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til kikerter
½ ts
Sukker til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær agurk i 2 cm store biter.
Skyll og grovhakk sukkererter.
Del avokado i to, fjern stein og ta ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 1 cm store biter.
Halver lime.
Del chili i to, fjern frø og finhakk.
Hell væske fra kikerter.
TIPS: Bruk 2 skjærebrett hvis det blir for trangt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kikerter, soyasaus, honning- og ingefærdressing, en stor skvett limesaft og sukker. La putre i 2-3 min.
I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Finhakk mynte og koriander.
Anrett ris i skåler og topp med kikerter, mango, sukkererter, agurk og avokado i seksjoner.
Krydre avokado med en klype salt.
Garner med peanøtter, chili, mynte og koriander.
Server med en klatt asiatisk majones.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.