topBanner
Vietnamesisk-inspirert taco

Vietnamesisk-inspirert taco

med kjøttdeig, asiatisk majonesdressing & peanøtter

Gjør en ny vri på fredagstacoen denne uken! Vi holder det enkelt og fokuserer på herlige smaker og teksturer. Fyll varme tortillas med kjøttdeig stekt i asiatisk marinade og topp med revet gulrot, salat og sprø peanøtter. Den siste, lille vrien er chili, frist mynte og majonesdressing. Kjempegodt, rett og slett!

Tags:BarnevennligRask
Allergener:HveteSesamSoyaPeanøtterEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid15 minutes
15 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

20 g

Asiatisk dressing

(InneholderHvete, Sesam, Soya)

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

2 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Chili

1 stk

Lime

1 stk

Gulrot

1 pose

Mynte

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtter)

250 g

Kjøttdeig

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

8 stk

Tortillabrød

(InneholderHvete)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3737 kj
Kalorier893 kcal
Fett46.43 g
Mettet fett8.39 g
Karbohydrater75.71 g
Sukker9.57 g
Protein41.55 g
Natrium5.576 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær fint. Skjær chili i tynne skiver. Riv limeskall [1/2 stk, 2P] og skjær lime i båter. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk mynte og peanøtter.

VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

2

Bland hvitløk, ingefær, soyasaus, limeskall, vann* [1 ss | 2 ss] og en smule limesaft i en liten skål.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min, eller til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

4

Tilsett marinade og stek i 2-3 min, eller til den begynner å tykne. Skyll salatblanding under kaldt vann i et dørslag.

5

Bland majones og asiatisk dressing i en liten skål. Varm tortillabrød i 10 sek i mikrobølgeovn eller i en tørr stekepanne.

6

Fyll tortillabrød med salat, kjøttdeig og gulrot. Topp med asiatisk majonesdressing, peanøtter, mynte og chili.