topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tortellonigrateng

Vegetarisk tortellonigrateng

med kremet tomatsaus og fersk ruccola

I dag skal vi lage en lekker tortelloni-grateng full av gode ingredienser. Vi blander tortelloni med tomat, paprika, hvitløk, sjalottløk og matfløte. Vi topper med panko og ost, og lar alt gratinere i ovnen. Vi lager også en grønn ruccolasalat med balsamico.

Tags:
Barnevennlig
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Selleri
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

2 stk

Tomat

1 stk

Paprika

1 pose

Basilikum

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

½ boks

Tomatpure

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)

40 g

Ruccola

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Løk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier927 kcal
Energi (kj)3879 kj
Fett49.2 g
Mettet fett16 g
Karbohydrater89.2 g
Sukker22.9 g
Protein29.7 g
Natrium440.8 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Finhakk eller press hvitløk. Finhakk løk. 

Grovhakk tomat i 2 cm biter. 

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. 

Grovhakk basilikumblader. 

Skyll ruccola. 

Bland panko, finrevet ost, solsikkefrø, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en skål. 

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stor, helst ildfast, stekepanne på middels høy varme.

Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], hvitløk og løk. Stek i 30 sek.

Tilsett tomat, paprika, basilikum og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Kok under omrøring i 1-2 min.

Lag saus
3

Senk til middels varme og tilsett matfløte [½ pakke, 2P], grønnsaksbuljong og vann [2 dl | 4 dl]. La småkoke under omrøring i 2-3 min.

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Tilsett tortelloni
4

Tilsett tortelloni i stekepannen. Kok under omrøring i 1-2 min, til sausen har tyknet og pastaen er mør. Hvis sausen blir for tykk, tilsett en skvett vann.

TIPS: Om stekepannen ikke kan settes i ovnen, overfør innholdet til en ildfast form.

Gratiner
5

Tilsett panko- og osteblanding over pastaen. Gratiner i ovnen i 5-7 min, til toppen har blitt sprø.

Bland ruccola og balsamico [½ pakke, 2P] i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett gratinert tortelloni i dype tallerkener.

Topp med ruccola.