Fisk er for mange en naturlig del av ukesmenyen, og denne retten er en spennende variant. Disk opp med valnøttpanert hvit fisk med ovnsbakte rosmarinkrydrede rotfrukter, en sprø pære- og kålrabisalat og en fyldig sennepsrømme som er prikken over i-en i denne retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Gulrot
1 stk
Rosmarin
60 g
Salatblanding
1 stk
Pære
½ stk
Kålrabi, hvit
75 ml
Rømme
15 g
Sennep
20 g
Valnøtter
25 g
Panko paneringsmel
250 g
Hyse
2 stk
Pastinakk
2 stk
Rødbete
½ ts
Salt til grønnsaker
½ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til panering
1 ss
Olje til panering
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot og pastinakk (uskrelt) i staver.
Skjær rødbete (uskrelt) i båter.
Finhakk rosmarin.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med rosmarin, salt og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tynne staver.
Skyll salatblanding.
Bland salatblanding, pære, kålrabi og en klype salt og pepper i en mellomstor skål rett før servering. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Bland sennep, rømme, sukker og en klype salt og pepper i en liten skål.
Finhakk valnøtter.
Bland panko, valnøtter, salt og olivenolje i en mellomstor skål.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med salt og en klype pepper.
Legg fisk over på et eget stekebrett med bakepapir. Topp med pankoblanding, og press forsiktig slik at blandingen fester seg.
Når det gjenstår 10 min av grønnsakenes steketid, sett inn fisk og bak i 8-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når den får en matt farge på innsiden.
Anrett rosmarinrotfrukter, fisk og salat på tallerkener.
Server med en klatt sennepsrømme.