Ta smaksløkene dine med på en autentisk reise til Japan med våre 'Izakaya'-bao-boller med teriyakikylling. Dette festmåltidet fanger essensen av det japanske 'izakaya'-kjøkkenet og kombinerer mange små retter med dristige smaker og sprø konsistenser.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
6 stk
Bao-boller
300 g
Kyllingbryst
8 g
Kyllingbuljong
50 g
Panko paneringsmel
75 g
Teriyakisaus
250 g
Bakepotet
25 g
Majones
1 stk
Vårløk
10 g
Sesamfrø
20 ml
Sesamolje
75 g
Reddiker
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
20 g
Asiatisk dressing
100 g
Østershatter
½ ts
Salt til poteter
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1 ss
Olje til steking
2 stk
Egg til panering
2 ss
Melk til panering
4 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
¼ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 1 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet og legg potet tilbake i kjelen.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland avkjølt potet med majones, vårløk, sesamolje, salt og en klype pepper. Sett til side.
I mellomtiden, skjær reddiker i kvarter.
Skjær agurk i 1/2 cm tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend agurk, reddiker og halvparten av sesamfrøene i laken, og sett til side. Hell av laken før servering.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Halver store sopper.
Pisk egg og melk i en dyp tallerken.
Bland halvparten av kyllingbuljongen, resterende sesamfrø, hvetemel, salt og en klype pepper i en ny dyp tallerken.
Vend sopp først i egg, deretter i melblandingen og legg direkte i stekepannen.
Stek i 3-4 min, eller til gylne og sprø.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
TIPS: Behold resterende egg og hvetemel til STEG 4.
Skjær kylling i 3 skiver på et eget skjærebrett og krydre med en klype salt.
Ta frem tallerkenene med egg og hvetemel. Bland panko og resterende kyllingbuljong i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.
TIPS: Tilsett ekstra hvetemel eller egg ved behov.
Dekk bunnen av samme stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
I mellomtiden, klipp et hull i hver side av pakken med bao-boller og varm på full effekt i mikrobølgeovnen i 70 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett potetsalat og syltede grønnsaker i skåler.
Anrett sopp på en tallerken med asiatisk dressing som dipp.
Fyll bao-boller med kylling, drypp over litt teriyakisaus og anrett på en tallerken.