Bli med på en kulinarisk reise til Italia med denne enkle og velsmakende spaghettiretten. Puttanesca-sausen lager vi av stekt gulrot, rikelig med deilig krydder, soltørkede tomater, grønne oliven, spinat og smør. Vi pynter retten med frisk basilikum og gresk salatost, og serverer den med sprøstekt hvitløksbaguette.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder: Hvete, Gluten)
4 g
Hvitløksflørt
50 g
Soltørkede tomater
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Hvitløk
180 g
Spaghetti
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
70 g
Grønne oliven
1 stk
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
100 g
Gresk ost
(Inneholder: Melk)
70 g
Tomatpure
1 g
Chiliflak
1 stk
Gulrot
60 g
Spinat
2 ss
Olje til brød
2 dl
Spart pastavann
½ ss
Olje til steking
½ ts
Sukker til saus
1 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skjær baguette i to.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, olivenolje og en klype salt i en liten skål.
Overfør baguette til et stekebrett med bakepapir. Drypp hvitløksolje over.
Bak i ovnen i 6-8 min, eller til ristet og sprø.
Grovhakk soltørkede tomater og oliven.
Riv gulrot (uskrelt) fint.
Skyll spinat.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at spaghetti er fmyk med litt tyggemotstand.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot i 2-3 min, eller til det begynner å bli mykt.
Tilsett tomat, oliven, chiliflak, Middelhavsdrøm og Hvitløksflørt, og stek i 1 min, eller til velduftende.
Tilsett tomatpuré og sukker, og stek i ytterligere 1 min.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.
Senk varmen til middels og tilsett spinat, pastavann, finrevet ost og smør. Bland godt og stek i 2-3 min.
I mellomtiden, finhakk basilikum.
Når spaghettien er ferdig, bland sammen med saus.
TIPS: Tilsett litt mer pastavann om retten ser tørr ut.
Anrett spaghetti puttanesca i skåler. Pynt med gresk salatost og basilikum.
Server hvitløksbaguette på siden.