Skip to main content
Japansk rekebowl | Lag din egen variant
Japansk rekebowl | Lag din egen variant

Japansk rekebowl | Lag din egen variant

med asiatisk majones og avokado

Det japanske kjøkken kan en ting eller to om spennende sauser og toppinger! Det har vi utnyttet i vår japanske rekebowl. Topp luftig ris med sprøpanerte reker og velg selv hva du vil tilføye - valget står mellom ferske grønnsaker, sesamfrø, asiatisk majones og teriyakisaus.

Tags:
Spis meg først
Allergener:
Gluten
Hvede
Sesamzaad
Soja
Crustaceans

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Panko paneringsmel

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

1 stk

Lime

10 g

Sesamfrø

1 stk

Avokado

50 g

Vegansk asiatisk majones

37.5 g

Teriyakisaus

1 stk

Vårløk

150 g

Kongereker

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

1 ts

Salt til ris

1 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til reker

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier909 kcal
Energi (kj)3804 kj
Fett39.9 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater104.8 g
Sukker14.4 g
Fiber9.1 g
Protein25.3 g
Kolesterol78.1 mg
Natrium40.5 mg
Potassium42.8 mg
Calcium19.9 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær lime i båter.

Skjær agurk i tynne skiver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller og finhakk den siste biten.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Legg alle tilbehør i separate små skåler.

Paner reker
3

Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.

Tilsett hvetemel, salt og en klype pepper i skålen, og bland godt.

Pisk egg i en separat liten skål. Tilsett pisket egg i skålen med reker og bland godt. Bruk halvparten av pisket egg for 2P.

Stek reker
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Tilsett panko i skålen med reker og bland godt, til rekene er dekket.

Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Snu dem forsiktig.

TIPS: Om panko faller av under stekingen kan du drysse det over rekene til slutt.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Forbered topping
5

Fyll separate små skåler med sesamfrø, asiatisk majones og teriyakisaus.

Server
6

Anrett ris og reker i dype tallerkener.

Topp med valgfritt tilbehør.