HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiske Laksekaker
topBanner
Asiatiske laksekaker

Asiatiske laksekaker

med fullkornsnudler & grønnsaker

Selvfølgelig skal vi ha fisk til middag! Vi kan nesten garantere at hele familien kommer til å elske disse delikate laksekakene. Laksen blandes med limeskall, koriander, hvitløk, ingefær, panko, majones og en skvett limesaft. Stekt gulrot og squash blandes med nudler, sataysaus og soyasaus. I dag blir det nok ingen rester igjen!

Allergener:FiskHvetePeanøtterSoyaEggMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutes
35 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

½ stk

Chili

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

½ stk

Squash

1 pose

Koriander

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

150 g

Fullkornsnudler

(InneholderHvete)

½ pakke

Sataysaus

(InneholderFisk, Hvete, Peanøtter, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 2)

(InneholderEgg)

½ ts

Salt* (steg 2)

ss

Smør* (steg 3)

(InneholderMelk)

½ ts

Salt* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3257 kj
Kalorier778 kcal
Fett26.77 g
Mettet fett5.47 g
Karbohydrater87.68 g
Sukker16.58 g
Protein43.61 g
Natrium5.417 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Finhakk hvitløk, ingefær og rødløk. Riv limeskall og skjær lime i tynne båter.
Halver chili [1/2 stk, 2P], fjern frøene og finhakk. Skjær gulrot (uskrellet) og squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Finhakk koriander (spar litt til servering). Tørk laksefilet med papir, fjern skinnet og finhakk. Jo mindre biter, jo bedre.

VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.

2

Bland halvparten av limeskallet, koriander, hvitløk, halvparten av ingefæren, laks, panko, egg [1 stk | 2 stk] og en skvett limesaft i en stor skål. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Rør godt. Press og form lakseblandingen til 2 jevne kaker per person, ca. 3-4 cm tykke.

TIPS: Ikke lag laksekakene for tynne, ellers blir det vanskelig å holde formen.

3

Smelt en klatt smør i en stekepanne på middels varme. Stek laksekakene i 2-3 min, til gyldne. Snu hver laksekake og tilsett mer smør. Stek på begge sider i 2-3 min, til gjennomstekt og gyldne. Sett til side i en tallerken dekket med folie.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

4

Tilsett nudler i kjelen med kokende vann og kok i 1 min. Spar litt nuddelvann [1/2 dl | 1 dl], hell av vannet og skyll nudler i kaldt vann*.

5

Varm opp stekepannen til høy varme. Tilsett en skvett olivenolje og stek gulrot, rødløk, squash og resterende ingefær i 2-3 min. Tilsett nudler, sataysaus [1/2 pakke, 2P], soyasaus, nuddelvann, saften fra en halv lime og resterende limeskall. Rør godt. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

6

Fordel nudler og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med laksekaker. Strø over resterende koriander og chili, med limebåter på siden.