HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiske Laksekaker
topBanner
Asiatiske laksekaker

Asiatiske laksekaker

med nudler og grønnsaker

Allergener:FiskGlutenPeanøtterSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

1 stk

Rødløk

2 stk

Gulrot

Squash

1 pose

Koriander

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

150 g

Fullkornsnudler

(InneholderGluten)

50 g

Sataysaus

(InneholderFisk, Gluten, Peanøtter, Soya)

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 3)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier722 kcal
Energi (kj)3022 kj
Fett24.27 g
Mettet fett4.9 g
Karbohydrater79.08 g
Sukker11.7 g
Protein41.33 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann*. Finhakk hvitløk og ingefær [1/2 stk, 2P]. Riv limeskall og skjær lime i tynne båter. Finhakk koriander (spar noen blader til servering). Tørk laksefilet med papir, fjern skinnet og finhakk. TIPS: Jo mindre biter, jo bedre. Dette gjør at laksen blander seg med andre ingredienser.

2

Bland halvparten av limeskallet, koriander, hvitløk, ingefær, laks, panko, majones og en skvett limesaft i en stor skål. Krydre med salt* og pepper*. Rør godt. Press og forme lakseblandingen til 2 jevne kaker per person, ca. 3-4 cm tykke. TIPS: Ikke lag laksekakene for tynne, ellers blir det vanskelig å få dem til å holde formen.

3

Varm opp en stekepanne på middels varme. Tilsett en klatt smør* og stek laksekakene i 2-3 min, til gyldne. Snu hver laksekake og tilsett mer smør*. Stek på begge sider i 2-3 min, til gjennomstekt og gyldne. Sett til side i en tallerken under folie.

4

Tilsett nudler i en kjele med kokende vann* og kok i 1 min. Hell av vannet og drypp en skvett olivenolje* over.

5

Halver chili [1/2 stk, 2P], fjern frøene og finhakk. Skjær gulrot (uskrellet) og squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Varm opp stekepannen til høy varme. Tilsett en skvett olivenolje* og stek gulrot og squash i 1-2 min. Tilsett nudler, sataysaus [1/2 pakke, 2P], soyasaus, saften fra en halv lime og resterende limeskall. Rør godt. Krydre med salt* og pepper*.

6

Fordel nudler og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med laksekaker. Dryss over resterende koriander og chili, med limebåter på siden.