Skip to main content
Yoghurtmarinert kylling
Yoghurtmarinert kylling

Yoghurtmarinert kylling

med honningbakte grønnsaker og perlecouscous

Får vi friste med saftige kyllingstrimler marinert i vår egen krydderblanding, Mamas favoritt, og yoghurt, som blir stekt til perfeksjon? Mens kyllingen marineres, koker vi perlecouscous og blander den med persilleyoghurt for å få et fyldig og kremet tilbehør. Server herligheten med ovnsbakte grønnsaker vendt i honning, og la festen begynne!

Tags:
Rask
Allergener:
Egg
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 g

Honning

1 stk

Hvitløk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

170 g

Perlecouscous

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya, Egg, Lupin)

1 stk

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

4 g

Kyllingbuljong

150 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

300 g

Strimlet kyllingbryst

2 stk

Gulrot

1 stk

Sitron

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til marinade

½ ts

Salt til marinade

4 dl

Vann til perlecouscous

½ ts

Salt til perlecouscous

½ ss

Smør til steking

Næringsinnhold

Kalorier727 kcal
Energi (kj)3040 kj
Fett17.5 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater84.1 g
Sukker19.3 g
Fiber9.9 g
Protein52.1 g
Natrium392.8 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm store biter.

Del cherrytomat i to.

Skjær rødløk i 2 cm brede båter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, honning, en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til de begynner å karamelliseres.

Mariner kylling
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron i båter.

Bland kylling, Mamas Favoritt, hvitløk, olivenolje, halvparten av yoghurt, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side for å marinere.

Kok perlecouscous
3

Kok opp en mellomstor kjele med vann, kyllingbuljong og salt.

Tilsett perlecouscous, senk til middels lav varme og la putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.

Stek kylling
4

Varm opp smør i en stor stekepanne på middels varme når det gjenstår 10 min av perlecouscousens koketid.

Stek kylling og marinade i 4-5 min, til gyllen og gjennomstekt. Snu jevnlig.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett persilleyoghurt
5

I mellomtiden, finhakk persille.

Bland resterende yoghurt og persille i en liten skål.

Bland persilleyoghurt i ferdig couscous. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett perlecouscous, grønnsaker og kylling på tallerkener.

Server med sitronbåter og press eventuelt over sitronsaft.