Får vi friste med saftige kyllingstrimler marinert i vår egen krydderblanding, Mamas favoritt, og yoghurt, som blir stekt til perfeksjon? Mens kyllingen marineres, koker vi perlecouscous og blander den med persilleyoghurt for å få et fyldig og kremet tilbehør. Server herligheten med ovnsbakte grønnsaker vendt i honning, og la festen begynne!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 g
Honning
1 stk
Hvitløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
170 g
Perlecouscous
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya, Egg, Lupin)
1 stk
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
4 g
Kyllingbuljong
150 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
300 g
Strimlet kyllingbryst
2 stk
Gulrot
1 stk
Sitron
1 stk
Rødløk
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til marinade
½ ts
Salt til marinade
4 dl
Vann til perlecouscous
½ ts
Salt til perlecouscous
½ ss
Smør til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm store biter.
Del cherrytomat i to.
Skjær rødløk i 2 cm brede båter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, honning, en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til de begynner å karamelliseres.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron i båter.
Bland kylling, Mamas Favoritt, hvitløk, olivenolje, halvparten av yoghurt, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side for å marinere.
Kok opp en mellomstor kjele med vann, kyllingbuljong og salt.
Tilsett perlecouscous, senk til middels lav varme og la putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.
Varm opp smør i en stor stekepanne på middels varme når det gjenstår 10 min av perlecouscousens koketid.
Stek kylling og marinade i 4-5 min, til gyllen og gjennomstekt. Snu jevnlig.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk persille.
Bland resterende yoghurt og persille i en liten skål.
Bland persilleyoghurt i ferdig couscous. Smak til med salt og pepper.
Anrett perlecouscous, grønnsaker og kylling på tallerkener.
Server med sitronbåter og press eventuelt over sitronsaft.