Yoghurtmarinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Yoghurtmarinert kylling

Yoghurtmarinert kylling

med honningbakte grønnsaker og perlecouscous

Får vi friste med saftige kyllingstrimler marinert i vår egen krydderblanding, Mamas favoritt, og yoghurt, som blir stekt til perfeksjon? Mens kyllingen marineres, koker vi perlecouscous og blander den med persilleyoghurt for å få et fyldig og kremet tilbehør. Server herligheten med ovnsbakte grønnsaker vendt i honning, og la festen begynne!

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

150 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Gulrot

4 g

Kyllingbuljong

12.5 g

Honning

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

4 dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier765 kcal
Energi (kj)3201 kj
Fett22 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater84.4 g
Sukker23.1 g
Protein52.6 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm store biter.

Del cherrytomat i to.

Skjær rødløk i 2 cm brede båter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, honning [1/2 pakke, 2P], en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til de begynner å karamelliseres.

Mariner kylling
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron i båter.

Bland kylling, Mamas Favoritt, hvitløk, olivenolje [1 ss | 2 ss], yoghurt [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side for å marinere.

Kok perlecouscous
3

Kok opp en mellomstor kjele med vann [4 dl | 8 dl], kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Tilsett perlecouscous, senk til middels lav varme og la putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.

Stek kylling
4

Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme når det gjenstår 10 min av perlecouscousens koketid.

Stek kylling og marinade i 4-5 min, til gyllen og gjennomstekt. Snu innimellom.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett persilleyoghurt
5

I mellomtiden, finhakk persille.

Bland resterende yoghurt [150g | 300g] og persille i en liten skål.

Bland persilleyoghurt i ferdig couscous. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett perlecouscous, grønnsaker og kylling på tallerkener.

Server med sitronbåter og press eventuelt over sitronsaft.