En smakfull og fargerik kyllingbowl står på menyen. Basen består av ris og en frisk myntesalat med lime, som toppes med hvitløk-, ingefær- og chili-marinert kylling. Til slutt toppes retten med en kremet asiatisk majones og salte peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten)
60 g
Salatblanding
2 ts
Ingefær
1 stk
Mynte
40 g
Søt chilisaus
300 g
Strimlet kyllingbryst
75 g
Spisskål, skåret
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 dl
Vann til marinade
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
Kok opp en kjele med vann.
Tilsett ris og salt, senk til lav varme og kok under lokk i 14 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Press eller finhakk hvitløk.
Riv ingefær(uskrelt) fint.
Skjær lime i båter.
Bland hvitløk, ingefær, søt chilisaus, en skvett limesaft, soyasaus og vann i en liten skål.
Skyll salatblanding.
Plukk og grovhakk mynteblader.
Bland mynte, salatblanding og en skvett limesaft i en skål. Smak til med salt.
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre kylling med en klype salt, og stek i 4-5 min, til gjennomstekt. Snu jevnlig.
Tilsett marinade og spisskål og stek i ytterligere 2-3 min, til velduftende.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Imens kyllingen steker, grovhakk peanøtter.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med myntesalat, kylling og gulrot.
Drypp over en klatt asiatisk majones og pynt med peanøtter.