Skip to main content
Vietnamesisk kyllingbowl

Vietnamesisk kyllingbowl

med langkornet ris og myntesalat

En smakfull og fargerik kyllingbowl står på menyen. Basen består av ris og en frisk myntesalat med lime, som toppes med hvitløk-, ingefær- og chili-marinert kylling. Til slutt toppes retten med en kremet asiatisk majones og salte peanøtter.

Tags:
Sterk
Melkefri
Rask
Comfort Food
Allergener:
Peanøtter
Soya
Hvete
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten)

60 g

Salatblanding

2 ts

Ingefær

1 stk

Mynte

40 g

Søt chilisaus

300 g

Strimlet kyllingbryst

75 g

Spisskål, skåret

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 dl

Vann til marinade

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier823 kcal
Energi (kj)3444 kj
Fett30.6 g
Mettet fett3.7 g
Karbohydrater89 g
Sukker14.2 g
Fiber3.4 g
Protein46.5 g
Natrium0.8 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann.

Tilsett ris og salt, senk til lav varme og kok under lokk i 14 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland marinade
2

Press eller finhakk hvitløk.

Riv ingefær(uskrelt) fint.

Skjær lime i båter.

Bland hvitløk, ingefær, søt chilisaus, en skvett limesaft, soyasaus og vann i en liten skål.

Bland myntesalat
3

Skyll salatblanding.

Plukk og grovhakk mynteblader.

Bland mynte, salatblanding og en skvett limesaft i en skål. Smak til med salt.

TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling med en klype salt, og stek i 4-5 min, til gjennomstekt. Snu jevnlig.

Tilsett marinade og spisskål og stek i ytterligere 2-3 min, til velduftende.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Hakk peanøtter
5

Imens kyllingen steker, grovhakk peanøtter.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med myntesalat, kylling og gulrot.

Drypp over en klatt asiatisk majones og pynt med peanøtter.