topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kyllingbowl

Vietnamesisk kyllingbowl

med kjapp myntesalat og peanøtter

I dag lager vi en smakfull og enkel kyllingbowl med mange vidunderlige farger og ingredienser. Luftige ris og gulrot- og myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lekre kyllingen marinert i hvitløk og ingefær. Vi topper alt med asiatisk majones og peanøtter.

Tags:
Rask
Sterk
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter
Sesam
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 pose

Mynte

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

60 g

Salatblanding

150 g

Langkornet hvit ris

40 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier912 kcal
Energi (kj)3817 kj
Fett43.3 g
Mettet fett8.1 g
Karbohydrater86.9 g
Sukker21.7 g
Protein40.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 11 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes. 

Bland marinade
2

Press eller finhakk hvitløk. 

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Skjær lime i båter.

Bland hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], søt chilisaus, en skvett limesaft, soyasaus og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Bland myntesalat
3

Riv gulrot (uskrelt). 

Skyll salatblanding. 

Plukk og grovhakk mynteblader.

Bland mynte, salatblanding og halvparten av gulroten i en skål. Tilsett en skvett limesaft og smak til med salt og pepper.

TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling med en klype salt, og stek i 4-5 min, til gjennomstekt. Snu jevnlig.  

Tilsett marinade og resterende gulrot og stek i ytterligere 2-3 min, til velduftende.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Hakk peanøtter
5

Imens kyllingen steker, grovhakk peanøtter.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med myntesalat, kylling og gulrot.

Drypp over en klatt asiatisk majones og pynt med peanøtter.