I dag lager vi en smakfull og enkel kyllingbowl med mange vidunderlige farger og ingredienser. Luftige ris og gulrot- og myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lekre kyllingen marinert i hvitløk og ingefær. Vi topper alt med asiatisk majones og peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 ml
Soyasaus
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Lime
2 stk
Gulrot
1 pose
Mynte
20 g
Saltede peanøtter
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
50 g
Asiatisk majones
60 g
Salatblanding
150 g
Langkornet hvit ris
40 g
Søt chilisaus
½ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 11 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Press eller finhakk hvitløk.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skjær lime i båter.
Bland hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], søt chilisaus, en skvett limesaft, soyasaus og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Riv gulrot (uskrelt).
Skyll salatblanding.
Plukk og grovhakk mynteblader.
Bland mynte, salatblanding og halvparten av gulroten i en skål. Tilsett en skvett limesaft og smak til med salt og pepper.
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre kylling med en klype salt, og stek i 4-5 min, til gjennomstekt. Snu jevnlig.
Tilsett marinade og resterende gulrot og stek i ytterligere 2-3 min, til velduftende.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Imens kyllingen steker, grovhakk peanøtter.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med myntesalat, kylling og gulrot.
Drypp over en klatt asiatisk majones og pynt med peanøtter.