Skip to main content
Ricottafylt prosciuttokylling

Ricottafylt prosciuttokylling

med fersk tagliatelle og pistasjpesto

Tenk deg at du sitter på en livlig italiensk trattoria. Akkurat den følelsen får du med denne retten. Her får du saftig kylling fylt med ricotta og surret i prosciutto, servert med hjemmelaget pistasjepesto og søte ovnsbakte cherrytomater. En smakfull rett med ekte italiensk stemning på ditt eget middagsbord.

Allergener:
Milk
Gluten
Hvede
Egg
Tree nuts
Pistazien

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

10 g

Pinjekjerner

100 g

Ricotta

250 g

Fersk Tagliatelle

30 g

Pistasjnøtter

40 g

Finrevet ost

1 stk

Sitron

2 stk

Basilikum

1 stk

Squash

40 g

Ruccola

125 g

Cherrytomater

1 stk

Hvitløk

1 stk

Bladpersille

300 g

Kyllingbryst

50 g

Prosciutto

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til pesto

2 ss

Olje til pesto

½ dl

Spart pastavann

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier1027 kcal
Energi (kj)4298 kj
Fett45 g
Mettet fett14.1 g
Karbohydrater86.9 g
Sukker10.2 g
Fiber9.1 g
Protein72 g
Natrium0.9 mg
Potassium130.7 mg
Calcium19.7 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær squash i tynne halvmåner.

Fordel cherrytomater på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.

Fordel squash på den andre siden.

Drypp en skvett olje over grønnsakene, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

2

I mellomtiden, bland ricotta, halvparten av finrevet ost, pinjekjerner og en klype salt og pepper i en liten skål.

Lag et horisontalt snitt i hver kyllingfilet. Krydre med salt, fyll med ricottafyll og surr i prosciutto.

3

Legg kylling over på et nytt stekebrett med bakepapir.

Bak kylling, squash og tomater i ovnen i 17-19 min, eller til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er brunet.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

4

I mellomtiden, finhakk basilikum, persille og pistasjnøtter.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron.

Bland urter, pistasjnøtter, hvitløk, resterende finrevet ost, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål.

TIPS: Du kan også blende pestoen med en stavmixer.

5

Skyll ruccola.

Kok pasta i 2-3 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten. Legg pasta tilbake i kjelen.

Bland sammen pasta, pistasjpesto og pastavann.

Vend ruccola og squash med pasta rett før servering.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

6

Anrett pasta i dype tallerkener.

Topp med kylling og cherrytomater.