Pannestekt biff og karamellisert sjalottløksmør
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og karamellisert sjalottløksmør

Pannestekt biff og karamellisert sjalottløksmør

med ovnsbakte poteter og frisk ruccolasalat

I dag inviterer vi til en god dose hverdagsluksus. Det er bare å glede seg til en saftig, pannestekt biff, og tilbehør vi har viet mye oppmerksomhet og kjærlighet til. Vi skal skape restaurantatmosfæren med hvitløks- og persillepoteter, karamelliserte løk og en vidunderlig honning- og sennepssalat med ruccola, ost og eple.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Egg
Sennep
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

½ pose

Bladpersille

500 g

Poteter

70 g

Ruccola

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

1 pose

Timian

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

2 stk

Sjalottløk

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

½ stk

Eple

½ stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier961 kcal
Energi (kj)4019 kj
Fett63.8 g
Mettet fett22.3 g
Karbohydrater55.3 g
Sukker11.9 g
Protein45.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta smør [2 ss | 4 ss] og biff ut av kjøleskapet. Krydre hver side av biff med en klype salt.

Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i 25-30 min.

Når potetene har 10 min igjen, legg hvitløksfedd på stekebrettet og stek ut tiden.

Forbered råvarer
2

Finhakk sjalottløk. Finhakk persille [½ pakke, 2P].

Grovhakk mandler. Del sitron i to.

Fjern kjernen og skjær eple [½ stk, 2P] i tynne skiver.

Plukk og finhakk timianblader. Skyll ruccola.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. 

Rist mandler i 2-4 min. Overfør til en skål.

Karamellisér løk
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels varme.

Stek sjalottløk og timian i 5-6 min.

Rør inn sukker [¼ ts | ½ ts], en skvett sitronsaft og en klype salt, og stek i ytterligere 2-3 min, eller til karamellisert. Overfør til en skål.

Stek biff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det mer stekt.

Bland sammen
5

Hell honning- og sennepsdressing i en skål. Tilsett ruccola, mandler, italiensk hardost, eple og en klype salt. Rør godt rett før servering.

Tilsett smør [2 ss | 4 ss] og en stor klype pepper i skålen med karamellisert løk. 

Klem hvitløk ut av skallet med en skje og mos til puré. 

Bland med poteter og persille på stekebrettet.

Server
6

Anrett biff, salat og poteter på tallerkener.

Topp biff med karamellisert løk.

Server en klatt majones ved siden av potetene.