Kremet tomat- og basilikumlaks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet tomat- og basilikumlaks

Kremet tomat- og basilikumlaks

med spaghetti og gulrot- og spinatsalat

Laks er en allsidig fisk som ofte blir en favoritt rundt middagsbordet. Prøv vår pannestekte laks servert på en seng av spaghetti, toppet med en kremet saus med soltørkede tomater og servert med en rask gulrotsalat. En god og enkel middag med det beste fra havet!

Tags:
Rask
Comfort Food
Allergener:
Hvede
Gluten
Pesce
Milk
Celery
Senf
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Spaghetti

1 stk

Gulrot

30 g

Spinat

250 g

Laksefilet

150 ml

Matfløte

1 stk

Hvitløk

25 g

Soltørkede tomater

4 g

Hello Sunrise

1 stk

Basilikum

10 g

Finrevet ost

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

2 ss

Smør til pasta

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1044 kcal
Energi (kj)4369 kj
Fett64.4 g
Mettet fett23.7 g
Karbohydrater73.5 g
Sukker10.5 g
Fiber6.8 g
Protein43.4 g
Kolesterol100 mg
Natrium1897.5 mg
Potassium0.5 mg
Calcium9.9 mg
Iron1.2 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Tilsett smør i kjelen, sett den til side og hold varm.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Bland salat
2

I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Skyll spinat.

Bland gulrot, spinat, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Stek laks
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laksefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland saus
4

I mellomtiden, tilsett matfløte, pastavann, hvitløk, soltørkede tomater, Hello Sunrise, en klype salt og pepper i et beger. Miks glatt med en stavmikser.

TIPS: Hvis du ikke har en stavmikser, finhakker du soltørkede tomater og blander dem med de resterende ingrediensene i en skål.

Kok saus
5

Finhakk basilikum.

Legg laks på en tallerken og hell saus i stekepannen (uten å tørke av først). La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarm.

Vend spaghetti og basilikum i sausen.

Server
6

Anrett laks, spaghetti og salat i dype tallerkener.

Øs resterende saus over fisk og topp med finrevet ost.