Laks er en allsidig fisk som ofte blir en favoritt rundt middagsbordet. Prøv vår pannestekte laks servert på en seng av spaghetti, toppet med en kremet saus med soltørkede tomater og servert med en rask gulrotsalat. En god og enkel middag med det beste fra havet!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)
1 stk
Gulrot
30 g
Spinat
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
25 g
Soltørkede tomater
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
1 pose
Basilikum
10 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 dl
Spart pastavann
2 ss
Smør til pasta
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Tilsett smør i kjelen, sett den til side og hold varm.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Skyll spinat.
Bland gulrot, spinat, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laksefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, tilsett matfløte, pastavann, hvitløk, soltørkede tomater, Hello Sunrise, en klype salt og pepper i et beger. Miks glatt med en stavmikser.
TIPS: Hvis du ikke har en stavmikser, finhakker du soltørkede tomater og blander dem med de resterende ingrediensene i en skål.
Finhakk basilikum.
Legg laks på en tallerken og hell saus i stekepannen (uten å tørke av først). La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarm.
Vend spaghetti og basilikum i sausen.
Anrett laks, spaghetti og salat i dype tallerkener.
Øs resterende saus over fisk og topp med finrevet ost.