Skip to main content
Urtemarinerte svinekoteletter i sitrussmørsaus

Urtemarinerte svinekoteletter i sitrussmørsaus

med knuste poteter og brunet paprika

Disk opp med smakfulle, urtemarinerte svinekoteletter. Her stekes de i en sitrusduftende smørsaus og serveres med knuste poteter, paprika, en kremet gressløkssaus og en sprø rødkålsalat. En herlig variant av tradisjonell husmannskost!

Tags:
Kort forberedelse
Hvetefri
Allergener:
Melk
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Parmigiano Reggiano

(Inneholder: Melk)

1 stk

Paprika

2 g

Hello Sunrise

(Inneholder: Selleri, Sennep)

250 g

Svinekoteletter, urtemarinert

4 g

Buljong

1 stk

Citrus

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Gressløk

1 stk

Småpoteter, ferdigkokte

150 g

Rødkål

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

½ dl

Vann til saus

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier781 kcal
Energi (kj)3266 kj
Fett41.9 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater61.2 g
Sukker13.2 g
Fiber11.5 g
Protein34 g
Kolesterol8.3 mg
Natrium550.3 mg
Potassium366 mg
Calcium127.3 mg
Iron0.7 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Knus med undersiden av et glass.

Drypp over en skvett olivenollje, topp med finrevet ost og krydre med salt og en klype pepper.

Skjær paprika i kvarte biter og fordel på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med Hello Sunrise og en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til brunet.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, halver sitrusfrukt.

Finhakk gressløk.

Bland vann, buljong, en stor skvett sitrusfruktsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

Stek kjøtt
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøtt i 3-4 min på den ene siden.

Lag saus
4

Senk til middels varme. Snu kjøtt og tilsett sitrusbuljong og smør.

Stek videre i 3-4 min, eller til kjøttet er gjennomstekt.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, bland rødkål, en skvett sitrusfruktsaft, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Bland rømme, gressløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett knuste poteter, paprika og kjøtt på tallerkener.

Øs saus over kjøttet og server med gressløkssaus og salat.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image