topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk linselarb

Vietnamesisk linselarb

med stekt pak choi og srirachamajones

Larb er navnet på nasjonalretten i Laos, og er en slags salat med stekte ingredienser. Salaten kan inneholde forskjellige proteiner, og dagens variant inneholder linser som vi steker med sjalottløk og pak choi. Klassisk tilbehør er kremet ris og grønnsaker. Vi serverer dagens larb med hvitløksris og en god agurksalat som får en ekstra god smak av mynte og koriander. Vi topper alt med en smakfull srirachamajones.

Tags:
Vegetar
Klimasmart
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Ingefær

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

½ stk

Løk

1 stk

Pak choi

½ stk

Lime

1 pakke

Grønne linser

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier714 kcal
Energi (kj)2989 kj
Fett29.7 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater88.9 g
Sukker9.8 g
Protein17.9 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Rivjern
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Stek grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke terninger. 

Finhakk løk [1/2 stk, 2P].

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og gulrot i 3-4 min.

Grovhakk pak choi. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P].

Skyll linser under kaldt vann i en sil.

Stek linser
3

Tilsett pak choi og ingefær i stekepannen og stek i 1 min.

Tilsett linser, en skvett limesaft og soyasaus. La putre i 4-5 min.

Lag agurksalat
4

Finhakk agurk.

Grovhakk mynte- og korianderblader.

Bland agurk og mynte og koriander i en skål. Tilsett en skvett limesaft, en klype salt og pepper. Tilsett evt. en skvett olivenolje om du ønsker. Bland godt.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Tilsett spinat
5

Bland svart sesammajones med en skvett vann i en liten skål.

Skru av varmen til stekepannen når linsene er ferdigstekte og sausen redusert litt, og bland inn spinat under omrøring til den mykner. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts].

Server
6

Anrett hvitløksris i en side av en dyp tallerken, og linselarb på den andre siden.

Plasser agurksalat i midten og drypp over svart sesammajones.

Server resterende limebåter på siden.