
Vietnamesisk linselarb
med stekt pak choi og srirachamajones
Larb er navnet på nasjonalretten i Laos, og er en slags salat med stekte ingredienser. Salaten kan inneholde forskjellige proteiner, og dagens variant inneholder linser som vi steker med sjalottløk og pak choi. Klassisk tilbehør er kremet ris og grønnsaker. Vi serverer dagens larb med hvitløksris og en god agurksalat som får en ekstra god smak av mynte og koriander. Vi topper alt med en smakfull srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
½ stk
Ingefær
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
½ stk
Løk
1 stk
Pak choi
½ stk
Lime
1 pakke
Grønne linser
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte

Press eller finhakk hvitløk.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke terninger.
Finhakk løk [1/2 stk, 2P].
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk og gulrot i 3-4 min.
Grovhakk pak choi. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P].
Skyll linser under kaldt vann i en sil.

Tilsett pak choi og ingefær i stekepannen og stek i 1 min.
Tilsett linser, en skvett limesaft og soyasaus. La putre i 4-5 min.

Finhakk agurk.
Grovhakk mynte- og korianderblader.
Bland agurk og mynte og koriander i en skål. Tilsett en skvett limesaft, en klype salt og pepper. Tilsett evt. en skvett olivenolje om du ønsker. Bland godt.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Bland svart sesammajones med en skvett vann i en liten skål.
Skru av varmen til stekepannen når linsene er ferdigstekte og sausen redusert litt, og bland inn spinat under omrøring til den mykner. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts].

Anrett hvitløksris i en side av en dyp tallerken, og linselarb på den andre siden.
Plasser agurksalat i midten og drypp over svart sesammajones.
Server resterende limebåter på siden.