Skip to main content
Vietnamesisk linselarb

Vietnamesisk linselarb

med stekt pak choi og srirachamajones

3.9
(436)

Larb er navnet på nasjonalretten i Laos, og er en slags salat med stekte ingredienser. Salaten kan inneholde forskjellige proteiner, og dagens variant inneholder linser som vi steker med sjalottløk og pak choi. Klassisk tilbehør er kremet ris og grønnsaker. Vi serverer dagens larb med hvitløksris og en god agurksalat som får en ekstra god smak av mynte og koriander. Vi topper alt med en smakfull srirachamajones.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ts

Ingefær

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

½ stk

Løk

1 stk

Pak choi

½ stk

Sitrusfrukt

390 g

Grønne linser

(Kan inneholde spor av: Gluten)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten, Sennep, Sesam, Egg)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier719 kcal
Energi (kj)3007 kj
Fett29.2 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater94.4 g
Sukker9.6 g
Fiber11.4 g
Protein15.7 g
Natrium144.6 mg
Potassium389.4 mg
Calcium75.2 mg
Iron1.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk til servering.

Stek grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke terninger. Finhakk sjalottløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og gulrot i 3-4 min. Grovhakk pak choi. Skjær lime i båter. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Riv ingefær. Skyll linser under kaldt vann* i en sil.

Stek linser
3

Tilsett pak choi og ingefær i stekepannen og stek i 1 min. Tilsett linser, en skvett limesaft, soyasaus og chili. La putre i 4-5 min. TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Lag agurksalat
4

Skjær agurk i 1 cm tykke terninger og legg i en skål. Plukk og grovhakk mynteblader. Finhakk koriander(med stilk). Tilsett en skvett limesaft, en klype salt* og pepper*, halvparten av mynte og koriander, og sesamfrø i skålen med agurk. Tilsett evt. en skvett olivenolje* om du ønsker. Bland godt.

Tilsett spinat
5

Bland srirachamajones med en skvett vann* i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Skru av varmen til stekepannen når linsene er ferdigstekte og sausen redusert litt, og bland inn spinat under omrøring til den mykner. Krydre med salt* [1/2 ts | 1 ts].

Server
6

Anrett hvitløksris i en side av en dyp tallerken, og linselarb på den andre siden. Plasser agurksalat i midten og drypp over srirachamajones. Pynt med resterende mynte, koriander og sesamfrø. Server resterende limebåter på siden.