Skip to main content
'Sub'-sandwich med texmex-krydret kjøttdeig

'Sub'-sandwich med texmex-krydret kjøttdeig

med ostegratinerte fries og avokadosalat

En «sub» er en amerikansk sandwich fylt til randen. Jo mer fyll, jo bedre! Vår variant er fylt med TexMex-krydret kjøttsaus og revet ost, og gratinert i ovnen til den er sprø og uimotståelig. Husk servietter!

Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Stenovnsbakt baguette

50 g

Cheddar/Gouda ostemix, revet

40 g

Finrevet ost

60 g

Rødvinssaus

60 g

Salatblanding

2 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

390 g

Tomatpassata

5 g

Tex-Mex

40 g

Søt chilisaus

1 stk

Avokado

1 stk

Koriander

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Smør til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier1329 kcal
Energi (kj)5560 kj
Fett59.1 g
Mettet fett23.8 g
Karbohydrater138.8 g
Sukker27.1 g
Fiber15.3 g
Protein56.3 g
Natrium50.9 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.

Finhakk koriander.

Grovhakk tomat.

Bland salat, koriander, avokado, tomat, salt og olivenolje i en stor skål.

3

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Press eller finhakk hvitløk.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig og paprika med salt i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

4

Tilsett hvitløk og Tex-Mex i stekepannen og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett tomatpassata, rødvinssaus, søt chilisaus og smør, og kok opp.

Senk til middels varme og la småkoke i 5-6 min, eller til tyknet.

5

Del baguette i to på langs og legg med skorpen ned i en ildfast form med bakepapir.

Topp med saus og gouda.

Bak i ovnen i 10 min, eller til osten er smeltet og gyllen.

Topp fries med finrevet ost når det gjenstår 10 min av steketiden. Bland godt og bak i resterende tid.

6

Anrett sandwich, fries og avokadosalat på tallerkener.